Luis Enrique lovend over Koeman na eerste oproep Barça-revelatie Pedri

Reacties

De sterke prestaties van Pedri bij Barcelona zijn ook niet onopgemerkt gebleven bij bondscoach Luis Enrique. De achttienjarige middenvelder is voor het eerst opgroepen voor de Spaanse nationale ploeg en is niet de enige verrassing.

Luis Enrique lovend over Koeman na eerste oproep Barça-revelatie Pedri
© Pro Shots

Pedri was in 2020 nog een vast gezicht bij Jong Spanje, maar mag nu dus ruiken aan het grote werk. Spanje speelt in maart WK-kwalificatieduels met Griekenland, Georgië en Kosovo. Bondscoach Luis Enrique zal die wedstrijden ongetwijfeld ook gebruiken als voorbereiding op het EK van komende zomer. En Pedri lijkt dus een goede kans te maken om tijdens die eindronde aanwezig te zijn, nu hij zich de laatste maanden onder Ronald Koeman tot vaste waarde heeft ontpopt op het middenveld van Barcelona.

Tijdens een persconferentie ging Luis Enrique in op de oproep van Pedri. 'We hebben allemaal waardering voor zijn kwaliteiten, maar wat mij het meest bevalt is zijn rust, zijn bescheidenheid en de balans tussen verdediging en aanval in zijn spel', zei de bondscoach, die lovende woorden had voor Koeman, de trainer die het aandurfde Pedri een kans te geven bij Barça. 'Met de huidige resultaten geeft hij een boodschap af. Zijn overtuiging om jonge spelers uit de opleiding te gebruiken vind ik erg goed. Het is moeilijk, maar ik vind het goed.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Sergio Busquets en Jordi Alba mogen zich nog twee spelers van Barça melden bij de nationale ploeg. Voor Alba is het zijn eerste oproep sinds september 2019. Sindsdien gaf Luis Enrique de voorkeur aan andere spelers, zoals de nu opnieuw geselecteerde José Gaya (Valencia). Kepa Arrizabalaga ontbreekt juist, nu hij zijn basisplaats bij Chelsea is kwijtgeraakt. Brighton-doelman Robert Sánchez neemt zijn plek in. Ook rechtsback Pedro Porro (Sporting) en Eibar-aanvaller Bryan Gil zitten er voor het eerst bij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Pedri
Meer over Pedri
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.