Valse hoop? Tuchel plaatst opgeleefde Kepa weer in de wachtkamer

Reacties

Chelsea-manager Thomas Tuchel heeft uitleg gegeven over de opmerkelijke basisplaats voor Kepa Arrizabalaga tegen Newcastle United maandagavond. Édouard Mendy hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken over zijn plek onder de lat.

Valse hoop? Tuchel plaatst opgeleefde Kepa weer in de wachtkamer
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Tuchel liet Arrizabalaga vorige week al spelen in de FA Cup-wedstrijd tegen Barnsley en baarde opzien door de 26-jarige doelman in de Premier League opnieuw de voorkeur te geven. Was dit een wisseling van de wacht? De elfvoudig Spaans international werd vroeg in het seizoen door de vorige manager Frank Lampard aan de kant geschoven en vervangen door aanwinst Mendy.

Tuchel legde bij Sky Sports uit dat hij het belangrijk vond dat Arrizabalaga wat vertrouwen opdeed. 'We hebben een sterke Kepa nodig in onze selectie. Hij deed het goed in de bekerwedstrijd, dus besloten we hem nog een basisplaats te geven zodat hij nog wat meer ritme op kon doen. We wilden hem wat vertrouwen geven en hij deed het uitstekend', aldus de Duitse coach na de 2-0 zege op Newcastle United.

De opvolger van Lampard maakte duidelijk dat Mendy binnenkort weer terugkeert onder de lat: 'Hij is onze nummer één, dat is duidelijk. Dat was voorafgaand aan deze wedstrijd al duidelijk en dat blijft zo. Edou is nu fysiek en mentaal ook weer helemaal hersteld.'

Ziyech
Tuchel wisselt in zijn eerste weken als Chelsea-manager volop en het kansen geven aan Arrizabalaga past in het idee van de Duitser om iedereen nieuwe mogelijkheden te bieden. Des te pijnlijker is het voor Hakim Ziyech dat hij tot nu toe wel erg weinig speeltijd krijgt. Na een basisplaats in de debuutwedstrijd van Tuchel tegen Wolverhampton Wanderers speelde de ex-Ajacied alleen nog maar in de bekerwedstrijd tegen Barnsley. In dat duel werd hij in de 69ste minuut naar de kant gehaald. In de voorbije vier Premier League-wedstrijden deed Tuchel geen enkele keer een beroep op Ziyech. De coach gaf daar maandagavond ook geen uitleg over. Vorige week zei hij nog dat Ziyech tijd nodig heeft om zich aan te passen na jaren in de Eredivisie.

Concurrentie Chelsea moordend: 'Mount completer, maar Ziyech kan next level zijn'
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.