Clubleiding Chelsea geeft duidelijk signaal af aan Kepa met komst nieuwe keeper

Reacties

Edouard Mendy is de nieuwe concurrent van keeper Kepa Arrizabalaga bij Chelsea. De 28-jarige Franse goalie komt over van Stade Rennes, waar hij sinds vorig jaar onder contract stond.

Clubleiding Chelsea geeft duidelijk signaal af aan Kepa met komst nieuwe keeper
© Pro Shots

Mendy tekent een contract voor vijf jaar op Stamford Bridge. 'Het is een droom die uitkomt voor me. Het is geweldig om deel uit te gaan maken van dit geweldige team en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met Frank Lampard en mijn nieuwe teamgenoten', laat Mendy op de website van Chelsea weten.

Dat Chelsea een nieuwe keeper aantrekt, is niet heel verrassend. Manager Frank Lampard beschikte voor de transfer over twee keepers: Kepa en de al 38-jarige Willy Caballero. Daarnaast zijn de prestaties van de jonge Kepa al maanden niet goed, afgelopen zondag ging de Spaanse goalie opzichtig in de fout tegen Liverpool. In een poging op te bouwen leverde hij in bij Liverpool-aanvaller Sadio Mané, die profiteerde voor de 0-2.

Dit was zeker niet de eerste fout die Kepa maakte in het shirt van Chelsea, de 25-jarige Spanjaard is sinds 2018 de duurste keeper ter wereld. Chelsea betaalde twee jaar geleden circa tachtig miljoen euro aan Athletic de Bilbao. Voor het League Cup-duel met Barnsley van woensdagavond (6-0) zat Kepa niet bij de selectie. 

Zijn nieuwe concurrent werd geboren in Frankrijk, maar is international van Senegal. Mendy keepte 119 wedstrijden in zijn carrière, waarvan 63 in de Ligue 1. Mendy is alweer de zevende aanwinst van Chelsea dit seizoen. De club trok de buidel voor Kai Havertz, Timo Werner, Ben Chilwell en Hakim Ziyech, Malang Sarr en Thiago Silva kwamen transfervrij naar Londen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

É. Mendy


Geboortedatum:
1 maart 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Montivilliers
Nationaliteit
Senegal
Lengte:
1,94 m
Gewicht:
86 kg
Huidige club:
Al Ahli
Nationaal team:
Senegal
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.