Lovende kritieken en mooie statistiek voor dolblije De Ligt

Matthijs de Ligt beleefde een mooie zondagmiddag met Juventus. De ploeg uit Turijn won met 3-0 van Fiorentina en de Nederlandse verdediger maakte zijn eerste thuisdoelpunt voor de Italiaanse club. De Ligt kopte in de slotfase raak uit een corner.

'Het voelt erg fijn om mijn eerste doelpunt in een thuiswedstrijd te mogen maken. Uit had ik al eens gescoord', zei De Ligt tegen DAZN. 'Ik wil nog beter worden. Dat ik scoor tegen Fiorentina voelt lekker, ook vanwege de rivaliteit tussen de clubs en omdat deze zege erg belangrijk is. Dit is het juiste antwoord dat we moesten geven na de wedstrijd tegen Napoli (1-2 nederlaag, red.).'

Juve had een strafschop nodig om op voorsprong te komen tegen Fiorentina. 'In de eerste helft hadden we het moeilijk omdat zij achterin compact stonden, maar na rust werden zij langzaamaan moe en kwamen wij erdoorheen.' De Ligt kreeg ook nog de vraag hoe het gaat met zijn Italiaanse lessen. 'Het gaat goed, maar voor mij als Nederlander is het wel lastig. Nederlands is heel anders dan Italiaans. Ik probeer nu een beetje Italiaans te praten met mijn teamgenoten, dat is belangrijk.'

In Italiaanse media zijn lovende woorden te lezen over het optreden van De Ligt. 'Eindelijk weer een middag met alleen maar vrolijkheid voor Juventus', schrijft La Gazzetta dello Sport. 'De Nederlander hield aanvallen van Fiorentina tegen en eindelijk houdt Juventus weer de nul. De Ligt is scherp in de duels en gevaarlijk in de aanval. Hij is duidelijk beter aan het worden, conditioneel en verdedigend. Je kan zien dat De Ligt zich fijner voelt aan de rechterkant.'

Volgens statistieken van Corriere dello Sport blijkt ook dat De Ligt de beste passer van de wedstrijd was. Liefst 95,2 procent van zijn passes kwam aan, net iets meer dan Alex Sandro (94,8) en Adrien Rabiot (94,3).