Loting Europa League: Arsenal treft Atlético in halve finale

Reacties

De loting voor de halve finale van de Europa League heeft een heuse kraker opgeleverd. Arsenal werd vrijdag gekoppeld aan Atlético Madrid. Olympique Marseille stuit in de andere halve eindstrijd op Red Bull Salzburg.

Loting Europa League: Arsenal treft Atlético in halve finale

Arsenal en Marseille werden tijdens de loting aangewezen als de clubs die eerst thuis spelen. De halve finales worden gespeeld op donderdag 26 april en donderdag 3 mei. De finale staat gepland voor woensdag 16 mei in het Parc OL, het stadion van Olympique Lyon. De winnaar van de Europa League verovert een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League van volgend seizoen.

En dus staat er vooral voor het Arsenal van manager Arsène Wenger veel op het spel. The Gunners lijken in de Premier League kansloos voor een ticket voor het miljardenbal, aangezien nummer vier Tottenham Hotspur zes duels voor het einde dertien punten meer heeft. De eindzege in de Europa League is daardoor de enige overgebleven weg naar de CL-groepsfase, waarin Arsenal dit seizoen ook al ontbrak.

Van de vier halvefinalisten is Atlético Madrid de enige club die de UEFA Cup/Europa League al eens won: in 2010 en 2012. In dat laatste jaar was de huidige coach Diego Simeone al de trainer van de Madrilenen.
Van de vier halvefinalisten is Atlético Madrid de enige club die de UEFA Cup/Europa League al eens won: in 2010 en 2012. In dat laatste jaar was de huidige coach Diego Simeone al de trainer van de Madrilenen.

Atlético kan een CL-ticket in de Primera Divisíon al bijna niet meer ontgaan, maar trainer Diego Simeone kondigde al aan veel belang te hechten aan nieuw Europees succes. De Rojiblancos wonnen de Europa League al in 2010 en 2012. Arsenal stond in 2000 in de UEFA Cup-finale, maar verloor toen na penalty's van Galatasaray. Het is de eerste keer dat beide clubs tegenover elkaar staan in competitief verband.

Marseille kan zich in de andere halve finale verzekeren van de derde finaleplaats in de historie van het UEFA Cup-toernooi. De Fransen waren al verliezend finalist in 1999 (0-3 tegen Parma) en 2004 (0-2 tegen Valencia). In eigen land is de ploeg van trainer Rud Garcia met Olympique Lyon (allebei 63 punten) verwikkeld in een strijd om de derde plek, die toegang geeft tot de voorronde van de Champions League.

Red Bull Salzburg is van de vier halvefinalisten de enige club die in de eigen land op de titel afstevent. De Oostenrijkers, die stuntten door Lazio uit te schakelen (2-4, 4-1), stonden in 1994 al eens in de UEFA Cup-finale, toen nog onder de naam Casino Salzburg, die ze verloren van Internazionale (0-1, 0-1). De goede prestaties van Salzburg zijn slecht nieuws voor Nederland met het oog op de coëfficiëntenlijst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.