Arsenal ontsnapt aan Europese blamage in Rusland

Reacties

Arsenal is donderdagavond met de schrik vrijgekomen in de Europa League. CSKA Moskou bracht The Gunners flink in verlegenheid, maar de Londenaren plaatsten zich na een 2-2 remise voor de halve finale van de Europa League.

Arsenal ontsnapt aan Europese blamage in Rusland

In een heerlijke wedstrijd won Arsenal vorige week overtuigend met 4-1 van CSKA en dus leek het tweeluik al beslist. De resultaten uit de Champions League deden echter anders vermoeden. 'De wedstrijd van Roma tegen Barcelona moet voor ons een waarschuwing zijn, maar we moeten ook niet overdrijven', zei Arsène Wenger op zijn perspraatje.

De ervaren Fransman stuurde dan ook zijn sterkste elf het veld in, maar toch kwam zijn ploeg in de problemen. Vijf minuten voor rust opende Fedor Chalov de score uit de rebound na een knappe redding van Petr Cech: 1-0. Arsenal kon hergroeperen in de rust, maar nog geen vijf minuten na de hervatting was het weer raak voor de Moskovieten. Kirill Nababkin pegelde de 2-0 tegen de touwen, eveneens uit de rebound.

Een kwartier voor tijd kwam de verlossing voor Arsenal. Op aangeven van Mohamed Elneny schoot Danny Welbeck hard en hoog raak: 2-1. De Engelsman was zondag met twee treffers en een assist ook al van grote waarde in de Premier League tegen Southampton. Aaron Ramsey zorgde in de absolute slotfase voor het slotakkoord: 2-2.

Arsenal plaatst zich daardoor voor de halve finale van de Europa League, waardoor de mannen van Wenger zicht houden op een hoofdprijs. Vrijdag horen de Londenaren wie de tegenstander wordt in de halve eindstrijd: Olympique Marseille, Red Bull Salzburg of Atlético Madrid.

Samenvatting: bibberend Arsenal houdt uitzicht op hoofdprijs
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.