Salzburg staat op uit de dood en knikkert Lazio uit Europa League

Red Bull Salzburg heeft donderdagavond voor een stunt gezorgd door Lazio uit te schakelen in de Europa League. De Oostenrijkers wonnen dankzij een ongelooflijke comeback met 4-1.

De spectaculaire heenwedstrijd in Rome eindigde vorige week in 4-2 en dus moest Salzburg thuis aan de bak tegen de nummer vier van Italië. Het waren echter de bezoekers die de beste kansen kregen de eerste helft. Ciro Immobile, met 27 competitietreffers topscorer van de Serie A, had zijn vizier niet op scherp staan. De Italiaan miste twee behoorlijke kansen en liet de thuisploeg daarmee hopen op een stunt.

Tien minuten na rust was het dan wel raak voor de spits. Op aangeven van Luis Alberto kon hij alleen op doelman Alexander Walke af en deze keer schoot hij overtuigend raak: 0-1. Het doek leek daarmee gevallen voor Salzburg, dat nu drie keer moest scoren, maar de Oostenrijkers antwoordden razendsnel. Munas Dabbur liet nog binnen de minuut de gelijkmaker aantekenen voor Salzburg.

Met hernieuwd geloof ging de thuisploeg op zoek naar de 2-1 en die kwam er in de 72ste minuut via Amadou Haidara. Wat volgde was een Oostenrijkse wervelwind, want via Hwang Hee-Chan en Stefan Lainer stond het na 76 minuten plotseling 4-1. Salzburg stond in het restant geen tegentreffers meer toe.

Salzburg, dat in de vorige ronde ook al verraste door Borussia Dortmund uit te schakelen, mag daardoor nog steeds hopen op de eerste Europese hoofdprijs in de clubhistorie. De Oostenrijkers horen vrijdagmiddag bij de loting wie de tegenstander wordt in halve finale van de Europa League.