Sporting ziet enorme stunt door de vingers glippen tegen Atlético

Atlético Madrid heeft zich geschaard bij de laatste vier in de Europa League. De overwinning van Sporting Lissabon was te mager voor een vervolg van het Europese avontuur (1-0).

De return tegen Atlético Madrid was voor Sporting Lissabon een manier om de aandacht op iets anders te vestigen dan de (bestuurlijke) crisis, die vorige week uitbarstte na stevige kritiek van voorzitter Bruno de Carvalho op zijn spelers. De Portugese club moest daarvoor een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd goedmaken. De klus moest geklaard worden zonder de geschorste Bas Dost.

Juist de vervanger van de Oranje-international, Fredy Montero, bood de Sporting-burger moed. De Colombiaan brak in de 28ste minuut de ban met een kopbal bij de tweede paal. Gezien het spelbeeld kwam de ploeg van trainer Jorge Jesus de voorsprong toe. Atlético bleef mede dankzij enkele reddingen van keeper Jan Oblak meer schade bespaard. Onder anderen Gelson Martins en Bryan Ruiz hadden namens de Portugezen van zich doen spreken.

De Spaanse gasten lieten zich na rust meer in aanvallend opzicht gelden. Na bijna een uur leverde Antoine Griezmann de eerste poging op het Sporting-doel af. De ploeg van trainer Diego Simeone, die Diego Costa geblesseerd zag afhaken, bleef verwijderd van de juiste vorm om voortijdig een einde te maken aan de illusies van de Portugezen. Griezmann onderstreepte dat door tien minuten voor tijd twee grote kansen op een genadeklap te laten liggen.

Maar het gebrek aan scherpte bij de Franse aanvaller bleef zonder gevolgen. Sporting was niet bij machte een tweede treffer en daarmee een verlenging af te dwingen.