Sporting werkt zonder Dost in storm toe naar Atlético-return

Reacties

De week bij Sporting Lissabon zou in het teken moeten staan van de Europa League-return tegen Atlético Madrid van donderdag. Maar juist de (verloren) heenwedstrijd is aanleiding voor een ander overheersend thema rond de Portugese topclub.

Sporting werkt zonder Dost in storm toe naar Atlético-return

Opmerkingen van voorzitter Bruno de Carvalho over de in zijn ogen gebrekkige inzet van de spelers hebben een (bestuurlijke) lawine veroorzaakt die het sportieve aspect helemaal overschaduwt. De president ziet de openlijke kritiek als een boemerang terugkeren. Want bij Sporting gaan steeds meer geluiden op dat De Carvalho de eer aan zichzelf moet houden. Zondag bleek al tijdens de wedstrijd tegen Paços de Ferreira dat een meerderheid van de fans achter de bekritiseerde spelers staan. Die hadden hun reactie op de kritiek van de voorzitter zien leiden tot een volgende publiekelijke aanklacht van De Carvalho, die dreigend met een straf repte van manipulatie en fake-nieuws door de spelers.

Maar het beeld zondag na de 2-0 van Bryan Ruiz sprak boekdelen; De Carvalho zat eenzaam en alleen in de dug-out, terwijl de spelers in het veld en groupe de treffer vierden. De wal lijkt het schip te keren. Maandagavond heeft grootaandeelhouder Holdimo een bijzondere aandeelhoudersvergadering aangevraagd, waarbij de positie van De Carvalho hoog op de agenda staat. 'Het publieke debat over interne problemen heeft de club (financiële) schade berokkend', luidt de verklaring. Inmiddels zijn de eerste namen gevallen als mogelijke opvolgers van De Carvalho, onder andere die van oud-speler Luis Figo.

De bestuurlijke problemen hangen als een donkere wolk boven het veld. Trainer Jorge Jesus pleit ervoor om het conflict snel uit de wereld te helpen of in ieder geval tot een bestand te komen. Sporting kan geen afleiding gebruiken in de aanloop naar de return tegen Atlético Madrid. Er ligt een zware opgave de 2-0 achterstand – zonder de geschorste Bas Dost - weg te poesten. De achterstand die aanleiding was voor de storm die maar niet wil gaan liggen en juist aan kracht lijkt te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.