Wenger zag Roma - Barça: 'Een waarschuwing, maar niet overdrijven'

Reacties

Manager Arsène Wenger heeft toegegeven dat de focus van Arsenal in de rest van dit seizoen volledig ligt op de Europa League. Zijn ploeg speelt donderdag de return in de kwartfinale van het tweede clubtoernooi van Europa. In aanloop naar de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou gooide Wenger de handdoek wat een fatsoenlijke eindklassering in de Premier League betreft.

Wenger zag Roma - Barça: 'Een waarschuwing, maar niet overdrijven'

De Londenaren wonnen vorige week in eigen huis afgetekend met 4-1, waardoor kwalificatie voor de halve finale een formaliteit lijkt. Wenger had dinsdag echter ook gekeken naar de comeback van AS Roma tegen Barcelona, in de Champions League. 'Dát is dus precies waarom we allemaal zo van dit spelletje houden', stak hij zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

De Franse manager had genoten, zo verklapte hij. 'Zoiets kan altijd gebeuren, voetbal is onvoorspelbaar. Iedere wedstrijd wordt het uiterste van je gevraagd, elke keer begin je opnieuw. Als ik naar onszelf kijk: ik heb niet het idee dat wij het ons kunnen veroorloven om gemakzuchtig te worden. De wedstrijd van Roma tegen Barça moet voor ons een waarschuwing zijn, wat dat betreft kwam-ie op het perfecte moment, maar we moeten ook niet overdrijven. Ja, het wordt een zware wedstrijd, maar we staan er natuurlijk wel uitstekend voor.'

En dus is de kans groot dat Arsenal een stapje dichter bij succes in de Europa League komt. De eindzege zou een Champions League-ticket opleveren, iets wat voor The Gunners via de competitie onmogelijk is geworden. 'De Europa League is erg belangrijk, het is nu ons grote doel', sprak Wenger. Met nog zes duels te gaan in de competitie is de achterstand op de Champions League-plaatsen gegroeid tot dertien punten.

En dus zal het voor Arsenal via de Europese route moeten gebeuren. 'We zitten inmiddels zó ver in het toernooi, dat we hier onze focus op moeten gaan leggen', geeft Wenger toe. 'De kans dat we in de Premier League nog genoeg plekken gaan stijgen is heel, heel, heel erg klein geworden. Dus het lijkt me voor iedereen duidelijk dat dit toernooi nóg belangrijker is geworden voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.