Opgeluchte Wenger claimt aandeel in ontsnapping Arsenal

Arsenal kwam donderdagavond met de schrik vrij in de Europa League-wedstrijd tegen CSKA Moskou (2-2). Manager Arsène Wenger zag zijn ploeg totaal verrast worden in de eerste helft.

Na de 4-1 zege in het heenduel zat Arsenal op rozen, maar toen CSKA in de vijftigste minuut op 2-0 kwam, werd het toch billenknijpen voor de Londenaren. 'We werden in de eerste helft verrast door de intensiteit van de wedstrijd', blikt Wenger terug. 'Daar konden we niet in mee. Dan komen ze na rust ook nog op 2-0 en hadden ze via Sergei Ignashevich zelfs nog een goede kans op de 3-0. We zaten echt in de problemen.'

Wenger greep in de 69ste minuut in door verdediger Calum Chambers in te brengen voor middenvelder Jack Wilshere. 'We zaten in de problemen, maar toen we met vijf verdedigers gingen spelen, oogden we veel stabieler. Vijf minuten na de wissel maakte Danny Welbeck de bevrijdende 2-1 voor The Gunners.

Aaron Ramsey maakte in de slotfase vervolgens nog de 2-2, waardoor Arsenal zich plaatste voor de halve finale van de Europa League. De Londenaren moeten nu Atlético Madrid, Red Bull Salzburg of Olympique Marseille uitschakelen om de finale te bereiken. 'Idealiter zou ik Atlético willen ontlopen, die ploeg is op papier het sterkst', blikt Wenger alvast vooruit op de loting van vrijdagmiddag.

Samenvatting: bibberend Arsenal houdt uitzicht op hoofdprijs