Liverpool voegt daad bij het woord en vecht omstreden rode kaart aan

Reacties

Liverpool heeft beroep aangetekend tegen de rode kaart voor Alexis Mac Allister. Manager Jürgen Klopp kondigde dat zaterdag na het competitieduel met Bournemouth (3-1) al min of meer aan en nu heeft de club de daad bij het woord gevoegd.

Liverpool voegt daad bij het woord en vecht omstreden rode kaart aan
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
3 - 1
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Mac Allister werd zaterdagmiddag tijdens zijn eerste officiële wedstrijd op Anfield na 58 minuten van het veld gestuurd voor een blocktackle op Ryan Christie. Scheidsrechter Thomas Bramall stuurde de Argentijnse middenvelder van het veld en de VAR zag geen reden die beslissing terug te draaien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Klopp begreep echter helemaal niets van de rode kaart en liet al weten dat Liverpool waarschijnlijk beroep zou aantekenen. 'Ik snap hoe dit er uitziet voor de scheidsrechter, maar als je het terugziet, gebeurt het met de binnenkant van de voet zonder kracht', zei de Duitse trainer tegen Sky Sports.

'We hebben hardere tackles gezien die geen rode kaart waren en dat wel hadden moeten zijn. Als hij een gele kaart had gegeven, had de VAR er niets aan gedaan', vervolgde Klopp zijn relaas. 'In niets is dit een rode kaart. Er was contact, maar er moet een andere intentie zijn om dit rood te maken.'

Inmiddels heeft Liverpool dus beroep aangetekend tegen de rode kaart voor Mac Allister, die bij het handhaven van de straf automatisch zou worden geschorst voor drie wedstrijden. Het zou een domper zijn voor Liverpool, dat de middenvelder deze zomer overnam van Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.