Liverpool trekt de knip en presenteert wereldkampioen Mac Allister

Reacties

Liverpool heeft zijn eerste grote aankoop in de geplande wederopbouw van de ploeg gedaan. Alexis Mac Allister is overgenomen van Brighton & Hove Albion en heeft voor vier jaar getekend.

Liverpool trekt de knip en presenteert wereldkampioen Mac Allister
© Pro Shots

De 24-jarige Mac Allister werd in december wereldkampioen met Argentinië. De middenvelder had tijdens het toernooi in Qatar een vaste basisplaats en wekte de interesse van veel vermogende clubs. Die pakten in januari echter niet door; nu komt het alsnog tot een stap hogerop.

Het is onbekend wat Liverpool heeft betaald om het nog twee jaar doorlopende contract van Mac Allister af te kopen, maar het zou volgens diverse media om zo'n veertig miljoen euro gaan. De middenvelder had een gelimiteerde afkoopsom in zijn verbintenis staan en daar heeft Liverpool gebruik van gemaakt.

Mac Allister stond sinds januari 2019 op de loonlijst bij Brighton, al werd hij eerst nog twee keer verhuurd, aan eerst Argentinos Juniors (de club waar Brighton de middenvelder van had gekocht) en vervolgens aan Boca Juniors. Hij meldde zich eind januari 2020 in Engeland en maakte ruim een maand later, op 7 maart, tegen Wolverhampton Wanderers zijn debuut in de Premier League. De middenvelder neemt afscheid met 112 officiële wedstrijden voor Brighton achter zijn naam.

De verwachting is dat Mac Allister, zestienvoudig international van Argentinië, zeker niet de laatste aankoop van Liverpool zal zijn voor komend seizoen. The Reds eindigden in het afgelopen seizoen als vijfde in de Premier League en grepen daarmee naast Champions League-voetbal. Jürgen Klopp moet nu gaan bouwen aan een nieuw team, dat de aansluiting bij de top terug kan vinden.

Leer via VI PRO meer over Alexis Mac Allister:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.