Liverpool ondanks valse start én rode kaart eenvoudig langs Bournemouth

Liverpool heeft zijn eerste overwinning van het seizoen in de Premier League te pakken. Ondanks een vroege achterstand werd AFC Bournemouth verslagen.

Liverpool
Liverpool
3 - 1
AFC Bournemouth

Liverpool begon, met Virgil van Dijk en Cody Gakpo in de basis, dramatisch aan de wedstrijd. Binnen een minuut leek de thuisclub al op achterstand te komen door een treffer van Antoine Semenyo, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de derde minuut was het echter alsnog raak; op aangeven van Dominic Solanke zorgde Semenyo voor de 0-1.

Een valse start dus voor Liverpool, maar nog voor rust was de schade gerepareerd. In de 28ste minuut schoot Luis Díaz op fraaie wijze de gelijkmaker binnen en acht minuten later stond het 2-1.

Mohamed Salah schoot in twee instanties een strafschop binnen en kwam daardoor op 187 doelpunten namens Liverpool, waarmee hij Steven Gerrard definitief achter zich liet. Alleen Billy Liddell (228), Gordon Hodgson (241), Roger Hunt (285) en Ian Rush (346) scoorden vaker namens The Reds.

Na een klein uur kreeg Liverpool een flinke tegenvaller te verwerken, want het moest met tien man verder na een rode kaart voor Alexis Mac Allister. Met een mannetje minder breidde de thuisclub de voorsprong vier minuten later echter uit naar 3-1. Diogo Jota reageerde attent op de rebound en bracht de overwinning in veilige haven.

Het derde doelpunt van Liverpool was voor Bournemouth-manager Andoni Iraola reden om Justin Kluivert binnen de lijnen te brengen. De aanvaller kreeg kort voor tijd nog wel een kans de spanning terug te brengen, maar stuitte op Liverpool-doelman Alisson Becker. Het bleef 3-1, waardoor Liverpool op vier punten komt uit twee duels en Bournemouth op één punt blijft steken.