'Liverpool tast diep in de buidel voor tweede nieuwe middenvelder'

Reacties

Liverpool gaat zich versterken met Dominik Szoboszlai. Volgens verschillende gezaghebbende Britse media hebben The Reds aan RB Leipzig laten weten dat ze de clausule in het contract van de middenvelder gaan activeren.

'Liverpool tast diep in de buidel voor tweede nieuwe middenvelder'
© Pro Shots

Szoboszlai (22) had bij Leipzig een gelimiteerde transfersom van zeventig miljoen euro in zijn verbintenis staan. Die clausule was geldig tot en met 30 juni. Liverpool moest vrijdag dus een beslissing nemen en heeft besloten om toe te slaan.

Szoboszlai wordt zodoende de op twee na duurste aankoop in de clubhistorie van Liverpool. Alleen Virgil van Dijk en Darwin Núñez kostten ooit meer geld.

De 32-voudig Hongaars international is na Alexis Mac Allister de tweede versterking voor het middenveld die Liverpool deze zomer binnenhaalt. Daar tegenover staat het vertrek van James Milner, Naby Keïta, Arthur Melo, Alex Oxlade-Chamberlain en de verhuur van Fábio Carvalho.

Leipzig nam Szoboszlai twee jaar geleden voor zo'n 22 miljoen euro over van zusterclub Red Bull Salzburg. Sindsdien kwam de Hongaar tot 20 doelpunten en 22 assists in 91 officiële duels voor de Bundesliga-club.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Szoboszlai
Meer over D. Szoboszlai
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.