Liverpool-fans ontsteken in woede: 'Geld boven integriteit: schandalig en walgelijk'

Reacties

De meest fanatieke supporters van Liverpool zijn even helemaal klaar met hun club. Zij walgen van het besluit van The Reds om deel te gaan nemen aan de European Super League en laten dat merken ook, in woord én gebaar.

Liverpool-fans ontsteken in woede: 'Geld boven integriteit: schandalig en walgelijk'
© Pro Shots

Sinds zondagnacht bekend werd dat twaalf clubs van plan zijn om een gesloten Super League op te richten, stromen de negatieve reacties binnen. Clubs als Bayern München en Borussia Dortmund spraken zich al uit, net als analyticus Gary Neville en spelers als Ander Herrera en Mesut Özil. Ook La Liga is woedend. Nu hebben ook twee bekende en fanatieke supportersgroeperingen van Liverpool furieus gereageerd.

Het gaat bijvoorbeeld om de groepering Spion Kop 1906, de harde kern van The Reds. Zij laten aan The Athletic weten dat zij alle spandoeken en vlaggen gaan verwijderen van de Kop, de tribune achter een van de goals, waar de meest fanatieke fans normaal gesproken zitten. Op al die uitingen zijn nu hommages aan legendarische spelers, managers en prijzen te zien, maar zaterdag (tijdens Newcastle United-thuis) zal die tribune dus kaal en leeg zijn.

In een reactie haalt de groepering keihard uit. 'We kunnen onze steun niet geven aan een club die geld en hebberigheid boven integriteit stelt. Wat de eigenaars nu hebben gedaan is schandalig en walgelijk. We begrijpen niet hoe dit heeft kunnen gebeuren zonder navraag bij de fans. Liverpool heeft zijn ziel verkocht. Het zou goed zijn als spelers en de manager zich ook uitspreken tegen de Super League.'

Een andere bekende supportersgroep (Spirit of Shankly) voegt daaraan toe: 'We verafschuwen dit plan en keuren het volledig af.' Daarnaast zijn er rondom Anfield inmiddels diverse spandoeken opgehangen. 'Schaam je. RIP Liverpool', zo staat er op een van de doeken te lezen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.