La Liga fileert Super League: 'Egoïstische superrijken willen nóg rijker worden'

Reacties

La Liga heeft keihard uitgehaald naar de nieuw op te richten European Super League. In een statement maakt ook de Spaanse competitie-organisatie gehakt van de (op z'n zachtst gezegd) bijzonder omstreden plannen.

La Liga fileert Super League: 'Egoïstische superrijken willen nóg rijker worden'
© Pro Shots

Zondagnacht werd bekend dat twaalf clubs zich willen afscheiden om een European Super League (ESL) te beginnen. Dat plan stuit op enorme weerstand van fans, analytici, (inter)nationale bonden en andere clubs. In die storm van kritiek heeft ook La Liga zich nu uitgesproken. De mening van de Spaanse competitie-organisator is overduidelijk.

'La Liga veroordeelt de plannen ten zeerste', zo valt te lezen. 'Dit is een aanval op de principes van een open competitie die ten grondslag liggen aan de Spaanse en Europese voetbalpiramide. Vandaag de dag kunnen fans van alle Europese clubs hopen dat hun favorieten uitblinken en naar de top kunnen klimmen, hoe groot of hoe klein die club ook is. La Liga verdedigt die traditie, maar dit concept gooit de deur naar de top van het Europese voetbal dicht.'

Negatieve invloed
En dat kan niet, vindt La Liga, dat moet toezien hoe Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid bij de twaalf initiatiefnemers zitten. 'Wij hebben een rijke historie van negentig jaar. Miljoenen fans over de hele wereld volgen La Liga, het succes van onze competities draagt sterk bij aan de Spaanse economie. Het voorstel voor een Super League is niets meer dan een egoïstisch voorstel om de superrijken nóg rijker te maken. Het zal slecht zijn voor het aanzien van het spel als geheel én zal een negatieve invloed hebben op het heden en toekomst van La Liga en alle clubs.'

La Liga doet ook een voorspelling. 'Het vernieten van het ecosysteem van het Europese voetbal zal uiteindelijk betekenen dat de nieuwe competitie en de deelnemende clubs zullen falen, aangezien die clubs hun naam hebben opgebouwd door het winnen van titels en prijzen. En die kansen op prijzen zullen sterk afnemen door de nieuwe opzet. Wij gebruiken alle mogelijke middelen en werken met iedereen samen om de integriteit en toekomst van het Spaanse voetbal te beschermen', zo luidt de afsluiting.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.