Liverpool dompelt Arsenal in rouw na bekerkraker met twee gezichten

Liverpool heeft zondagavond afgerekend met Arsenal in de derde ronde van de FA Cup. Ondanks een scala aan kansen, leek het duel lange tijd in 0-0 te eindigen, maar tien minuten voor tijd ging de ploeg van Jürgen Klopp er door een eigen doelpunt van Jakub Kiwior alsnog met de zege vandoor. In de blessuretijd zorgde Luis Díaz ook nog voor de tweede treffer.

Arsenal
Arsenal
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Bij Liverpool ontbrak aanvoerder Virgil van Dijk door ziekte. Landgenoot Cody Gakpo stond wel in de basis, terwijl Ryan Gravenberch op de bank zat. In de eerste helft had de koploper van de Premier League niets te vertellen tegen Arsenal. De thuisploeg had niet alleen het betere van het spel, maar kwam ook tot de grootste kansen.

De grootste mogelijkheid was al na tien minuten, toen Martin Ødegaard de onderkant van de lat teisterde. Met een dot van een kans voor Reiss Nelson, een afstandsschot van Ben White, een kopbal van Kai Havertz en nog een handjevol goede kansen, was Arsenal er een aantal keer heel dichtbij in de eerste helft, terwijl Liverpool het met één klein kansje van Darwin Núñez moest doen. Althans, tot een minuut voor rust.

Net voor het verstrijken van de eerste helft, kreeg ook Liverpool eindelijk een grote kans. Trent Alexander-Arnold werd vrijgespeeld door Gakpo, maar ook de harde uithaal van de back belandde op de lat. In de tweede helft kantelde het spelbeeld volledig. Na rust was Liverpool ineens de betere ploeg en creëerde het kans na kans, maar ook The Reds hadden moeite om het net te vinden.

Na een klein uur moest Gakpo het veld verlaten en kwam Gravenberch binnen de lijnen. Via Bukayo Saka was Arsenal vervolgens weer twee keer dichtbij, maar ook Liverpool stichtte het nodige gevaar. Tien minuten voor het einde viel de openingstreffer toch nog. Kiwior kopte een corner onfortuinlijk achter zijn eigen doelman: 0-1.

Vervolgens bracht Mikel Arteta met Eddie Nketiah, Emile Smith Rowe en Leandro Trossard nog wat extra aanvallende impulsen in, maar het mocht niet meer baten. Het lukte Arsenal niet om een return af te dwingen en het kreeg in de blessuretijd ook nog een tweede treffer tegen. Díaz stond aan het einde van een scherpe counter en schoot fraai raak in de korte bovenhoek.