Liverpool belast topaankoop Keïta met loodzware erfenis Gerrard

Reacties

Liverpool heeft er even op moeten wachten, maar nog een paar dagen en dan is Naby Keïta officieel speler van The Reds. De verliezend finalist van de Champions League heeft de 23-jarige middenvelder, die voor zestig miljoen euro overkomt van RB Leipzig, woensdag gepresenteerd.

Liverpool belast topaankoop Keïta met loodzware erfenis Gerrard

De miljoenentransfer van Keïta had behoorlijk wat voeten in de aarde, want het liefst had Liverpool de veelzijdige box-to-box-speler al eerder aan de selectie toegevoegd. Leipzig weigerde daar echter aan mee te werken. Uiteindelijk bereikten de clubs vorig jaar augustus een akkoord over een transfer voor de zomer van 2018. Die krijgt komende zondag, op 1 juli, zijn beslag.

Zodoende zal Keïta maandag aansluiten bij de ploeg van manager Jürgen Klopp voor de eerste training richting het seizoen 2018/19. De international van Guinee hoopt dat het opnieuw een succesvol jaar wordt. 'Als je ziet wat ze afgelopen jaar hebben bereikt, wil ik datzelfde bereiken. Ik hoop dat het een vergelijkbaar, nóg beter seizoen wordt.'

Keïta koos voor Liverpool omdat het een ploeg is die hij al vaak aan het werk heeft gezien en weet al veel over zijn nieuwe werkgever door gesprekken met de Senegalese aanvaller Sadio Mané en Klopp. 'Hij heeft me verteld over het project waar de ploeg mee bezig is. Dat heeft me wel gemotiveerd', zegt Keïta bij zijn presentatie op de clubwebsite.

Gerrard
De miljoenenaankoop - tot de transfer van Virgil van Dijk de recordaankoop - gaat bij Liverpool spelen met rugnummer 8, jarenlang het eigendom van Steven Gerrard, en wordt dus belast met een loodzware erfenis. De clubicoon overhandigde hem het shirt vorig jaar augustus toen hij het trainingscomplex Melwood voor het eerst bezocht nadat Liverpool met Leipzig een akkoord had bereikt over de transfer.

'Dat was een geweldige dag voor me', blikt Keïta nu terug. 'Hij gaf me het shirt met rugnummer 8. Toen dat gebeurde was ik verrast, ik had het niet verwacht. Toen hij binnenkwam en ik hem aankeek, zei ik Wow. Hij is een legende en enorm geliefd hier. Als zo iemand je zijn rugnummer geeft, is dat niet iets om licht op te vatten. Ik zal proberen net zo veel te bereiken als hij.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.