Liverpool verbreekt transferrecord: Keïta volgend seizoen pas inzetbaar

Reacties

Liverpool heeft het eigen transferrecord verbroken voor Naby Keïta. De middenvelder komt volgend seizoen voor ruim vijftig miljoen euro over van RB Leipzig.

Liverpool verbreekt transferrecord: Keïta volgend seizoen pas inzetbaar

Jürgen Klopp richtte deze zomer al zijn pijlen op de 22-jarige Guinees international, maar de Bundesliga-club weigerde de middenvelder nu al te laten gaan. Liverpool wilde zelfs 75 miljoen euro betalen om de international direct naar Anfield te halen. The Reds lossen nu voor de komende jaargang zijn transferclausule - die volgend jaar in werking gaat - in.

Keïta kwam in 2016 over van Red Bull Salzburg naar Duitsland. De centrale middenvelder was een van de sterkhouders in het elftal en gidste de promovendus naar een tweede plaats, waardoor het volgend seizoen uitkomt in het Champions League-toernooi.

Keïta neemt het stokje over van Christian Benteke als duurste aankoop in de clubhistorie. De Belgische spits kwam in 2015 voor 46,5 miljoen euro over van Aston Villa. Liverpool haalde deze zomer al Mohamed Salah van AS Roma (42 miljoen), Andrew Robertson van Hull City (negen miljoen) en Dominic Solanke (transfervrij).

Transfermarkt op zijn kop: de astronomische bedragen op een rij
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.