RB Leipzig laat bod van 75 miljoen op Keïta lopen: 'No way!'

Reacties

RB Leipzig heeft recent een megabod op Naby Keïta geweigerd. Dat zegt Dietrich Mateschitz, de eigenaar van het Red Bull-concern.

RB Leipzig laat bod van 75 miljoen op Keïta lopen: 'No way!'

Mateschitz wil niet aangeven om welke club het gaat. Zowel Duitse als Engelse media berichtten vorige week dat Liverpool zich dolgraag wil versterken met de 22-jarige Keïta. 'Kort geleden werd een bod van 75 miljoen euro op Keïta uitgebracht', onthult Mateschitz in gesprek met Sport Bild. 'No way! Hij heeft nog een contract en dat zal hij ook uitdienen.'

Keïta is in principe voor geen enkel bedrag te koop. Mateschitz vreest namelijk precedentwerking. 'Het geeft een verkeerd signaal aan andere spelers, zoals Timo Werner. Hij is ook begeerd.' Mede dankzij de prestaties van spelers als Keïta – die RB Leipzig zelf in 2016 voor vijftien miljoen euro overnam van Red Bull Salzburg – en Werner legde RB Leipzig afgelopen seizoen als promovendus beslag op de tweede plaats in de Bundesliga.

Mateschitz ergert zich aan het beeld dat bestaat van RB Leipzig als een club die over onbeperkte financiële middelen beschikt. 'Wij zijn geen Manchester City en zullen dat ook nooit worden. Overdreven gesteld verdienen al onze spelers bij elkaar net zoveel als de topverdieners van Bayern München in hun eentje.'

Deze zomer spendeerde RB Leipzig tot nu toe 37,5 miljoen aan aanwinsten, minder dan de helft van het bedrag dat Bayern München spendeerde. De duurste versterking is Jean-Kévin Augustin, die voor dertien miljoen euro overkomt van Paris Saint-Germain. Voor Bruma, afkomstig van Galatasaray, werd 12,5 miljoen euro neergeteld.

De duurste zomertransfers:

Naby Keïta zou heel hoog in deze toptien hebben gestaan.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.