Voormalig PSV-doelwit Bruma naar Bundesliga

Reacties

RB Leipzig heeft de slag om Bruma gewonnen. De 22-jarige vleugelflitser komt over van Galatasaray en tekent een vijfjarig contract in het voormalige Oost-Duitsland.

Voormalig PSV-doelwit Bruma naar Bundesliga

Armindo Tué Na Bangna, zoals de in Guinea-Bissau geboren jeugdinternational van Portugal voluit heet, kost Leipzig volgens diverse media rond de vijftien miljoen euro. Meerdere clubs werden gelinkt aan de dribbelaar. In het verleden stond hij op de verlanglijst van PSV.

Bruma kwam medio 2013 van Sporting Lissabon naar Galatasaray voor ongeveer tien miljoen euro. Aanvankelijk brak hij niet door in Turkije, waarna in het seizoen 2015/16 een verhuur aan Real Sociedad volgde. Deze jaargang nam Bruma revanche voor zijn stroeve start aan de Bosporus. Met elf doelpunten in dertig duels was hij een van de beste spelers van het seizoen bij de club waar ook Wesley Sneijder zijn brood verdient.

Na doelman Yovon Mvogo is Bruma de tweede versterking voor Leipzig, dat komend seizoen in de Champions League debuteert. Daar staat het vertrek van Davie Selke naar Hertha BSC tegenover.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.