Liverpool versterkt middenveld opnieuw met komst Fabinho

Reacties

Liverpool heeft de blik kort na de verloren Champions League-finale op volgend seizoen gericht. The Reds hebben het middenveld versterkt met Fabinho, die is overgenomen van AS Monaco.

Liverpool versterkt middenveld opnieuw met komst Fabinho

Liverpool betaalt volgens verschillende Engelse media 45 miljoen euro voor de defensieve middenvelder: dit bedrag zou door bonussen nog kunnen oplopen tot maximaal 50 miljoen euro. Fabinho lijkt te zijn aangetrokken als de vervanger van Emre Can, die zijn aflopende contract bij Liverpool niet wilde verlengen en op weg lijkt te zijn naar Juventus.

De 24-jarige Fabinho stond vorig jaar nog in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en Manchester City. Toen kwam het niet tot een transfer; nu maakt de Braziliaan alsnog de overstap naar de Premier League. Fabinho is Liverpools eerste zomeraankoop. Eerder verzekerden The Reds zich wel al van de komst van Naby Keïta, die overkomt van RB Leipzig.

'Ik ben heel blij met deze transfer', zegt Fabinho op de website van Liverpool. 'Dit is iets wat ik altijd heb gewild: Liverpool is een enorme club. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken om hierheen te komen. Ik zal proberen om mijn eigen geschiedenis te schrijven bij Liverpool en hopelijk kan ik hier prijzen winnen.'

Fabinho speelde vijf jaar voor Monaco, dat de middenvelder in 2013 overnam van Rio Ave (eerst op huurbasis, twee jaar later definitief). De viervoudig Braziliaans international, die niet is geselecteerd voor het aankomende WK in Rusland, speelde in totaal 232 officiële wedstrijden voor Monaco. In het seizoen 2016/17 werd hij met die club kampioen van Frankrijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.