Livakovic blinkt tegen Brazilië opnieuw uit voor Kroatië en vestigt record

Reacties

Doelman Dominik Livakovic heeft vrijdag tegen Brazilië een Kroatisch record gevestigd. Hij verrichtte (minimaal) acht reddingen tegen Brazilië en was zo de Kroatische doelman met de meeste saves ooit op een WK.

Livakovic blinkt tegen Brazilië opnieuw uit voor Kroatië en vestigt record
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
ns
1 - 1
Brazilië
Brazilië

Het is niet de eerste keer dat de doelman zich van groot belang toont voor Kroatië. In de strafschoppenserie tegen Japan verrichtte hij drie reddingen en had hij daarmee ook al een bijzondere statistiek te pakken. De opmars van de 27-jarige doelman is bijzonder, de goalie was lange tijd bankzitter bij de Kroatische ploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volg het restant van de kwartfinale. Na een 0-0 stand in de reguliere speeltijd volgde er een verlenging. Uiteindelijk won Kroatië na strafschoppen, werd Livakovic weer de held en eindigde hij op liefst elf saves.

Livakovic voelde zich onzeker als bankzitter, totdat Luka Modric de doelman een bijzondere speech gaf. Lees op VI PRO meer over het verhaal van de nederige keeper die zich ontpopte tot de held van de natie. Met speciale aandacht voor zijn keeperstrainer Deda, die hem lessen voor het leven leerde.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer D. Livaković
Meer over D. Livaković
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.