Heldenrol Livakovic verbaast Kroatische bondscoach niks

Reacties

Bondscoach Zlatko Dalic stond weinig zenuwachtig langs de lijn tijdens de strafschoppenserie van Kroatië tegen Japan. Dalic was er zeker van dat zijn doelman Dominik Livakovic uit zou blinken. En zo geschiedde.

Heldenrol Livakovic verbaast Kroatische bondscoach niks
© Pro Shots
Japan
Japan
ns
1 - 1
Kroatië
Kroatië

Livakovic keerde met het afstoppen van Takumi Minamino, Kaoru Mitoma en Maya Yoshida liefst drie penalty's. De sluitpost van Dinamo Zagreb sprak zelf van een buitengewoon gevoel. 'We hebben een fantastische keeper', luidde het commentaar van Dalic na afloop. 'Vandaag was hij geweldig. Hij redde de penalty's op een hele overtuigende manier.'

Op de training overtuigde Livakovic zijn bondscoach al. 'We hebben geoefend gisteren en hij maakte al meerdere reddingen. Ik was ervan overtuigd dat hij dat zelfvertrouwen mee zou nemen naar de strafschoppenserie van vandaag.' Kroatië mag het nu in de kwartfinales opnemen tegen titelfavoriet Brazilië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beste middenveld
Voor de wedstrijd bleek het zelfvertrouwen bij middenvelder Lovro Majer ook al goed te zitten. 'We hebben een heel goed team en misschien wel het beste middenveld ter wereld', zei Majer. 'Ik moet klaar zijn als het mijn tijd is.' In de 99ste minuut was de 24-jarige speler van Stade Rennes maandagavond de vervanger van Luka Modric.

Op dat middenveld blonk Marcelo Brozovic uit als kilometervreter. Hij brak het record voor de meeste afgelegde meters in een WK-duel met 16,7 kilometer. Het voorgaande record stond ook al op naam van Brozovic. In de halve finale van 2018 tegen Engeland legde hij 16,33 kilometer af.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.