Leverkusen wil na succescoach Alonso ook sterkhouders binnenboord houden

Reacties

Xabi Alonso kondigde afgelopen week aan dat hij ook komend seizoen hoofdtrainer is bij Bayer Leverkusen. Die Werkself wil met de Spaanse coach hoge ogen blijven gooien en laat om die reden sterspeler Florian Wirtz onder geen beding gaan.

Leverkusen wil na succescoach Alonso ook sterkhouders binnenboord houden
© Pro Shots

Dat heeft CEO Fernando Carro laten weten bij het Spaanse radiostation Onda Cero. 'Ik ben er honderd procent zeker van dat Wirtz deze zomer blijft', sprak Carro. 'Dat Xabi Alonso blijft, is voor hem ook een stimulans. Hij is absoluut een coach die spelers beter maakt.'

Niet alleen voor Wirtz komt belangstelling, maar ook voor andere vaste krachten, onder wie Nederlander Jeremie Frimpong. 'Hij is een hele speciale speler', aldus Carro, die de wingback daarom in Leverkusen wil houden. 'Maar bijna alle spelers in de voetballerij hebben een prijs... Al is het duidelijk dat we de kern van de selectie bij elkaar willen houden, hooguit op één of twee spelers na.' Die laatste opmerking slaat dus niet op Wirtz: die willen ze sowieso behouden.

Dat het voor spelers soms goed is om niet te vroeg de overstap te maken, legde Carro uit aan de hand uit van het voorbeeld van Havertz. Bayer Leverkusen kon hem in 2020 voor tachtig miljoen euro verkopen aan Real Madrid, maar de aanvaller wilde zelf naar Chelsea. 'Ik adviseerde Kai om te wachten op het juiste moment', zei Carro. Havertz ging uiteindelijk toch, maar slaagde – ondanks zijn winnende goal in de Champions League-finale – nooit écht bij The Blues.

Alonso
Dat Alonso besloot om bij Bayer Leverkusen te blijven, was een opluchting voor Carro. 'Hij heeft de teams voor het uitzoeken. Bijna alle clubs zitten achter onze spelers en coach aan', zei Carro, die aangaf dat Alonso de afgelopen interlandbreak gebruikte om na te denken over zijn toekomst. Hij besloot te blijven en lichtte die keuze vrijdag tijdens de persconferentie toe.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer F. Wirtz
Meer over F. Wirtz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.