Leverkusen stoomt in Keulen door naar Champions League

Reacties

Bayer Leverkusen heeft de opmars in de Bundesliga een vervolg geven door 1. FC Köln op eigen veld met 0-2 te verslaan. De nummer vier van vorig seizoen heeft daardoor opnieuw uitzicht op tenminste de voorronde van de Champions League.

Leverkusen stoomt in Keulen door naar Champions League

Leverkusen stond half februari na een ongeslagen reeks van zes wedstrijden ook nog in de topvier, maar daarna stortte de ploeg van trainer Roger Schmidt ineen met nederlagen tegen Borussia Dortmund (0-1), FSV Mainz 05 (3-1) en Werder Bremen (1-4). Vanaf de achtste plaats was het uitzicht op een ticket voor het miljoenenbal opeens een stuk minder rooskleurig, maar de laatste weken gaat het weer crescendo.

Na overwinningen op Hamburger SV (1-0), VfB Stuttgart (2-0) en VfL Wolfsburg (3-0) volgde zondag de overtuigende zege in Keulen. Opnieuw was het Julian Brandt (foto) die de score opende. Brandt deed dat tijdens de vorige twee duels ook al en bevestigde zijn uitstekende vorm door in de 39ste minuut op aangeven van Karim Bellarabi zijn zesde competitietreffer te maken. Javier Hernández volgde enkele minuten later het voorbeeld van de negentienjarige aanvaller met de 2-0.

Het aandeel in de vierde plaats van de Mexicaanse goalgetter, die scoorde na een combinatie tussen Brandt en Bellarabi, is met zestien competitiegoals aanzienlijk. Köln deed nog wel zijn best om de vierde zege op rij van Leverkusen te verijdelen, maar kwam niet verder dan een kopbal tegen de paal van spits Simon Zoller. Vlak voor tijd kreeg Leandro Bittencourt tot zijn frustratie ook nog een rode kaart voor een harde tackle van achteren op Admir Mehmedi.

In de hectische slotminuten kreeg ook Leverkusen-linksback Wendell zijn tweede gele kaart, terwijl een vrije trap van Hakan Çalhanoglu op curieuze wijze geen treffer opleverde. Via de paal, het achterhoofd van doelman Timo Horn en de lat bleef zijn poging uit het doel. Het neemt niet weg dat Leverkusen met drie punten meer dan Borussia Mönchengladbach, FSV Mainz 05 en Schalke 04 voorlopig vierde is. De derde plaats - Hertha BSC heeft één punt meer - is ook nog binnen bereik.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.