Finnbogason helpt Augsburg, Castaignos onderuit bij rentree

Reacties

FC Augsburg en 1899 Hoffenheim hebben uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Voor Eintracht Frankfurt (0-2 tegen Hoffenheim) en Werder Bremen (1-2 tegen Augsburg) ziet het er minder goed uit.

Finnbogason helpt Augsburg, Castaignos onderuit bij rentree

Eintracht Frankfurt – 1899 Hoffenheim 0-2
De rentree van Luc Castaignos in de basis heeft Eintracht Frankfurt geen soelaas geboden in de degradatiestrijd. De Nederlandse spits, die lange tijd aan de kant stond met een hamstringblessure, startte voor het eerst sinds november, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg verloor van directe concurrent 1899 Hoffenheim.

Joker Nadiem Amiri maakte het verschil in de degradatiekraker. Hij viel in de 61ste minuut in en had minder dan zestig seconden nodig om zijn ploeg aan de leiding te helpen. Amiri rondde een schitterende solo af met een schot in de verre hoek, waardoor de jonge coach Julian Nagelsmann (28) kon juichen. Mark Uth, eveneens invaller, bepaalde vlak voor tijd de eindstand: 0-2.

Nummer veertien Hoffenheim staat nu drie punten los van de rode streep. Eintracht, waar Castaignos in de 65ste minuut gewisseld werd, blijft zeventiende. Die plek betekent aan het einde van het seizoen directe degradatie.

Werder Bremen – FC Augsburg 1-2
Na het uitduel met Werder Bremen stevent het FC Augsburg van basisspeler Jeffrey Gouweleeuw niet langer af op twee barragewedstrijden met de nummer drie van de Tweede Bundesliga. Door een 2-1 zege neemt Augsburg, waar aanvoerder Paul Verhaegh met een blessure ontbrak, de vijftiende plek namelijk over van Werder.

Halverwege leidde de thuisploeg nog dankzij een treffer van Florian Grillitsch, maar na de hervatting knokte Augsburg zich terug. Alfred Finnbogason speelde een hoofdrol door met een kopbal uit een voorzet van Caiuby de 1-1 aan te tekenen. Vanaf de bank zag de ex-spits van SC Heerenveen dat Jeong-Ho Hong uitgroeide tot goudhaantje. De Zuid-Koreaanse verdediger viel vlak voor tijd in en zorgde voor de bevrijdende 1-2.

FC Ingolstadt 04 - Borussia Mönchengladbach 1-0
Moritz Hartmann heeft Borussia Mönchengladbach een flinke domper bezorgd in de strijd om de vierde plek, die aan het einde van de rit een ticket voor de voorronde van de Champions League opleverd. Twee minuten voor tijd hielp Hartmann FC Ingolstadt 04 aan een 1-0 zege. Bayer Leverkusen, FSV Mainz 04 en Schalke 04 hebben nu de kans om de positie van Mönchengladbach over te nemen.

Overige uitslag:
Hamburger SV – SV Darmstadt 98 1-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.