Wolfsburg blijft bij rentree Dost steken op remise

Bas Dost heeft bij zijn rentree VfL Wolfsburg niet kunnen helpen aan een belangrijke zege op FSV Mainz 05. De twee concurrenten voor een Europees ticket bleven steken op een gelijkspel (1-1).

Na de stunt tegen Real Madrid (2-0) in de Champions League wachtte VfL Wolfsburg een opgave van een andere orde. De prestaties in de Bundesliga van de laatste weken hadden ervoor gezorgd dat de nummer twee van vorig jaar nog allerminst verzekerd is van een Europees ticket voor volgend seizoen.

Een overwinning op concurrent FSV Mainz 05 zou een flinke stap in de goede richting zijn. Trainer Dieter Hecking zag daarbij een rol weggelegd voor Dost, die eind november voor het laatst aan de aftrap was gekomen. De spits was de laatste maanden door een gebroken middenvoetsbeentje genoodzaakt geweest toe te kijken.

Dost kon bij zijn rentree geen hoofdrol vervullen. In de zeventigste minuut maakte hij zonder een doelpunt plaats voor Vieirinha. Die verse kracht kon evenmin het verschil maken, zodat Wolfsburg genoegen moest nemen met een punt.

De thuisploeg was kort na rust nog wel op voorsprong gekomen, toen André Schürrle op aangeven van Bruno Henrique met een stift de ban had gebroken. Na ruim een uur volgde de verdiende gelijkmaker van Mainz. Invaller Jairo was de gelukkige. Mede dankzij keeper Koen Casteels bleef Wolfsburg meer schade bespaard, los van de tweede gele kaart voor verdediger Dante in de slotfase.

Met het punt schieten Die Wölfe weinig op in hun strijd voor een Europees ticket. Een marge van zes punten moet met nog vijf duels voor de boeg worden geslecht. FSV Mainz 05 doet als nummer zes ondanks het puntenverlies nog wel mee voor een startbewijs voor de Champions League.