Bayern München verslaat ook dapper VfB Stuttgart

VfB Stuttgart heeft Bayern München op weg naar de Duitse titel niet kunnen stoppen, al dwongen Die Schwaben de Bundesliga-koploper mede door een onorthodoxe treffer wel tot extra inspanningen (1-3).

Een simpele middag was het namelijk allerminst voor Bayern in de aanloop naar de Champions League-return tegen Benfica. Zo moest keeper Manuel Neuer in de twaalfde minuut zijn wereldklasse etaleren om te voorkomen dat de compleet vrijgelaten Daniel Didavi Stuttgart op voorsprong zette.

En halverwege de eerste helft achtte Pep Guardiola een ingreep noodzakelijk. De Spaanse Bayern-coach haalde middenvelder Arturo Vidal, die solliciteerde naar een tweede gele kaart, naar de kant ten faveure van aanvaller Thomas Müller.

Bayern had daarbij ook het geluk aan zijn zijde bij de openingstreffer. Na een voorzet van Franck Ribéry prikte VfB Stuttgart-aanvoerder Georg Niedermeier na een half uur de bal achter zijn eigen doelman.

Kort na rust verdubbelde Bayern de marge via David Alaba, die in de korte hoek keeper Przemyslaw Tyton passeerde. Maar elf minuten later was die comfortabele voorsprong al weer gehalveerd door een onorthodoxe goal van Didavi. De bal kwam fortuinlijk voor de voeten van de middenvelder, die al liggend de bal over Neuer in het Bayern-doel werkte.

De 1-2 van VfB Stuttgart-middenvelder Didavi is in de maak.

Maar het bleef voor VfB Stuttgart bij die ene treffer. Bayern liet zich ondanks een slotoffensief van de thuisploeg niet nog een keer verrassen. Tyton voorkwam in het laatste kwartier aan de andere kant met zijn vingertoppen dat Thiago Alcântara de drie punten in veilige haven bracht. Dat gebeurde wel in de 88ste minuut via een treffer van invaller Douglas Costa.

Bayern München heeft dankzij de zege een voorsprong van acht punten op nummer twee Borussia Dortmund, dat zondag tegen Schalke 04 speelt. De Beierse formatie richt zich nu op de Champions League-return tegen Benfica. Dinsdag eindigde de heenwedstrijd in München in een 1-0 overwinning.