Leonardo kwam te laat bij Thiago Silva met onverwacht aanbod

Reacties

Thiago Silva speelt komend seizoen voor Chelsea. Een laatste, en compleet onverwachte poging van Paris Saint-Germain was niet besteed aan de ervaren verdediger.

Leonardo kwam te laat bij Thiago Silva met onverwacht aanbod
© Pro Shots

Na acht jaar trouwe dienst moest Thiago Silva het PSG-boek tegen zijn zin sluiten. De boodschap was maanden  geleden al overgebracht. De 35-jarige Braziliaan kwam niet in aanmerking voor een nieuw contract en moest op zoek naar een nieuwe club. Door de coronacrisis, en het uitstel van de Champions League-apotheose, kwamen er nog wel een paar maanden in Franse dienst bij. Maar na de verloren finale was het dan echt over.

'Hij had de hoop op een contractverlenging opgegeven, omdat technisch directeur Leonardo hem twee maanden eerder had verteld dat hij niet wilde verlengen', vertelt Paulo Tonietto in L'Équipe. De technisch directeur had blijkbaar spijt van die beslissing, want onlangs hing Leonardo toch weer aan de lijn bij Thiago, om te praten over een verlenging van de samenwerking. 

'Thaigo had al een akkoord met Chelsea en kon niet meer terug. Maar als een directeur eerst vertelt dat je niet langer gewenst bent en dan twee maanden later je contract wil verlengen, hoe zou je dat opvatten?', aldus Tonietto. 'Trainer Thomas Tuchel wilde altijd dat Thiago zou blijven. Het was Leonardo die dat niet wilde. Daarom zag Thiago niet, ook als hij niet had getekend bij Chelsea, waarom hij het aanbod van Leonardo had kunnen accepteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.