PSG zwaait Thiago Silva uit: 'Monster met een rood-blauw hart'

Reacties

Het was bepaald geen geheim meer, maar nu is het helemaal officieel: Thiago Silva vertrekt na acht seizoenen transfervrij bij Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht heeft de 35-jarige Braziliaan donderdagavond officieel uitgezwaaid.

PSG zwaait Thiago Silva uit: 'Monster met een rood-blauw hart'
© Pro Shots

Thiago Silva speelde sinds 2012 in Parijs, daarvoor kwam hij onder meer uit voor Fluminense en AC Milan. Bij PSG groeide hij uit tot absolute sterkhouder en steunpilaar. In zijn acht jaar speelde hij 315 wedstrijden, waarvan 293 als captain. Hij won in totaal liefst 25 hoofdprijzen, zo becijferde PSG. Dat er aan zijn periode in het Parc des Princes een einde zou komen, was al een tijdje duidelijk. Twee maanden geleden werd bekend dat zijn contract niet verlengd zou worden, al bleef een officiële mededeling vanuit de club lange tijd uit.

Die kwam er donderdag dus wel. 'Passie, vastberadenheid, professionaliteit... O Monstro (Het Monster, zoals zijn bijnaam luidt, red.) heeft alle kwaliteiten laten zijn die hem een plekje in de clubhistorie opleveren. Hij zal voor altijd in de herinnering van onze supporters zitten vanwege zijn perfecte verdedigen, zijn respect voor de club, het shirt en de kleuren, en vanwege zijn trots om het team te leiden richting de voetbaltop. Thiago Silva, een man met een rood-blauw hart.'

PSG-voorzitter Nasser El-Khelaïfi voegt daaraan toe: 'Thiago, bedankt voor acht jaar van onvergetelijke herinneringen, leiderschap en toewijding. Jij bent een van de grote spelers en je status van PSG-legende zal voortleven. Het allerbeste voor jou en je familie. Merci Capitaine.' Het is nu wachten op de volgende stap van Thiago Silva, die naar alle waarschijnlijkheid snel een contract bij Chelsea ondertekend. Volgens Sky Sports heeft hij zijn medische keuring donderdag goed doorstaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.