Leeds United krijgt stevige boete na 'Spy Gate'

Reacties

Leeds United heeft een boete van liefst 200 duizend pond, omgerekend meer dan 225 duizend euro, gekregen naar aanleiding van 'Spy Gate'. De club krijgt de boete omdat het zich niet volgens de normen van de English Football League (EFL) heeft gedragen.

Leeds United krijgt stevige boete na 'Spy Gate'

Marcelo Bielsa, manager van Leeds, stuurde in januari een lid van de technische staf naar de training van Derby County om op die manier te ontdekken hoe de tegenstander van dat weekend voor de dag zou komen. Of het aan de spion lag of niet: Leeds won met 2-0 van Derby. De spion werd tijdens de training al ontdekt en aangehouden, waarna later bekend zou worden dat het om een medewerker van Leeds ging.

Bielsa snapte maar weinig van de ophef en stelde zelfs alle tegenstander van tevoren te observeren. 'Wat ik heb gedaan is niet illegaal. We kunnen erover discussiëren, maar ik heb niet de wet overtreden. Al weet ik best dat niet alles wat niet illegaal is, goed is om te doen. Als je iemand observeert zonder dat diegene daar toestemming voor geeft, dan noemen we dat spioneren. Ik kan niet zeggen dat dit iets goeds is, maar ik had geen slechte intenties', zei hij tijdens een speciaal ingelaste persconferentie.

Leeds bood al excuses aan en verleende ook alle medewerking aan het onderzoek dat werd gestart, maar de EFL heeft nu toch besloten om de club te bestraffen op basis van regel 3.4 uit de reglementen. Deze regel zegt dat clubs zich ten opzichte van elkaar dienen te gedragen op basis van goed vertrouwen. Leeds heeft naast de boete ook een formele waarschuwing gekregen voor het feit dat de club zich niet volgens de normen van de EFL heeft gedragen.

Leeds heeft zijn steun uitgesproken voor een nieuwe verordening van de EFL die het clubs verbiedt om binnen 72 uur voor een wedstrijd een training van de tegenstander te volgen tenzij ze daartoe worden uitgenodigd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.