Opmerkelijke onthulling Bielsa geeft Spy Gate nieuw hoofdstuk

Reacties

Marcelo Bielsa heeft woensdag op een speciaal ingelaste persconferentie zijn blik op 'Spy Gate' gegeven. De manager van Leeds United kwam daarbij met een bijzondere onthulling. 

Opmerkelijke onthulling Bielsa geeft Spy Gate nieuw hoofdstuk

In de aanloop naar de Championship-topper Leeds United – Derby County werd vrijdag een persoon aangehouden die zich verdacht ophield rond het trainingscomplex van Derby County. Na onderzoek bleek het te gaan om een werknemer van Leeds United, die op last van manager Bielsa de tegenstander tijdens een besloten sessie bespioneerde. 

Leeds won met 2-0 en verstevigde daarmee zijn koppositie in het Championship. Bielsa gaf na afloop toe dat hij een spion had gestuurd. De clubleiding van Leeds was overduidelijk niet gecharmeerd van Bielsa's actie en bood zijn excuses aan. De English Football League (EFL) besloot een vervolgonderzoek te starten.

De 63-jarige Bielsa snapt weinig van de ophef en vertelde woensdag op een persbijeenkomst dat het niet de eerste keer was dat hij dit seizoen een spion naar de aankomende tegenstander had gestuurd. 'Ik heb al onze rivalen waar we tegen hebben gespeeld geobserveerd en de trainingen van al onze tegenstanders bekeken', biechtte Bielsa op.

De Argentijn benadrukte dat de clubleiding van Leeds hier niets mee te maken heeft gehad. 'De persoon die werd aangehouden volgde mijn orders en alleen ik ben verantwoordelijk', zei Bielsa, die voor de persconferentie een heuse PowerPoint-presentatie had gemaakt. 'Veel mensen, ook managers en oud-spelers, hebben hier hun mening al over gegeven. Ze vinden het getuigen van slecht gedrag en noemen het valsspelen. Maar wat ik heb gedaan is niet illegaal. Er staat hier niets over in de regels.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We kunnen erover discussiëren, maar ik heb niet de wet overtreden', vervolgde Bielsa. 'Al weet ik best dat niet alles wat niet illegaal is, goed is om te doen. Als je iemand observeert zonder dat diegene daar toestemming voor geeft, dan noemen we dat spioneren. Ik kan niet zeggen dat dit iets goeds is, maar ik had geen slechte intenties. Als je tegen een ploeg speelt, dan wil je de opstelling en de tactiek van die ploeg weten. Wanneer je de dag voor een wedstrijd een training bekijkt, krijg je die informatie. Ik kan geen Engels spreken, maar ik kan wel over de 24 ploegen in het Championship praten.'

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Leeds is zaterdag, op bezoek bij Stoke City. Vanwege het onderzoek van de EFL is het nog even afwachten of Bielsa dan op de bank mag zitten.

Championship

Stand Championship 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Norwich City
46
27
13
6
93-57
+36
94
2
Sheffield United
46
26
11
9
78-41
+37
89
3
Leeds United
46
25
8
13
73-50
+23
83
4
West Bromwich Albion
46
23
11
12
87-62
+25
80
5
Aston Villa
46
20
16
10
82-61
+21
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.