Openhartigheid Bielsa leidt tot officieel vervolg Spy Gate

Reacties

De spionagerel rond Derby County en Leeds United wordt nader onderzocht. De English Football League (EFL) heeft gekozen voor een vervolgonderzoek naar aanleiding van uitlatingen van Marcelo Bielsa, een van de hoofdrolspelers.

Openhartigheid Bielsa leidt tot officieel vervolg Spy Gate

In de aanloop naar de Championship-topper Leeds United – Derby County werd vrijdag een persoon aangehouden die zich verdacht ophield rond het trainingscomplex van Derby County. Na onderzoek bleek het te gaan om een werknemer van Leeds United, die op last van manager Marcelo Bielsa de tegenstander tijdens een besloten sessie bespioneerde.

In tegenstelling tot zijn club achtte de Argentijnse coach daags na het incident excuses niet op zijn plaats. 'In Argentinië deed ik dit jaren terug al. Het is ook niet illegaal, we maken het bekend en spreken erover in de pers. De één vindt het wel kunnen, de ander niet', zei Bielsa na de 2-0 zege op Derby.

Juist deze opmerkingen hebben nu geleid tot een onderzoek van de EFL als een vervolg op de klacht van Derby County. Aanvankelijk was er onvoldoende aanleiding gezien om tot actie over te gaan, maar de woorden van Bielsa waren een bevestiging dat er sprake is geweest van een bewuste actie die in strijd is met de afspraken van onder andere fair play.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.