Presentatie Bielsa verbijstert Lampard

Reacties

Derby County-manager Frank Lampard heeft geen goed woord over voor de presentatie van Marcelo Bielsa. De Argentijnse trainer van Leeds United legde woensdag gedurende een lange monoloog uit waarom hij spionnen stuurt naar komende tegenstanders.

Presentatie Bielsa verbijstert Lampard

'Zijn jullie klaar voor mijn presentatie?', grapte Lampard woensdagavond bij aanvang van zijn persconferentie na het uitschakelen van Southampton in het FA Cup-toernooi.

In de aanloop naar de Championship-topper Leeds United - Derby County werd vorige week een persoon aangehouden die zich verdacht ophield rond het trainingscomplex van Derby County. Na onderzoek bleek het te gaan om een werknemer van Leeds United, die op last van Bielsa de tegenstander tijdens een besloten sessie bespioneerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De excentrieke Argentijn besloot woensdag volledig open kaart te spelen en kwam met de onthulling dat hij alle tegenstanders op deze wijze had laten observeren. En passant meldde Bielsa dat hij en zijn staf in de aanloop naar de kraker in het Championship alle 51 duels van Derby County van afgelopen seizoen hadden bekeken. Hij wekte bijna de indruk Derby County beter te kennen dan Lampard zelf.

'Hij zette zichzelf op een bepaalde manier neer', oordeelde Lampard. 'Ik heb Pep Guardiola dat nog nooit zien doen en Jürgen Klopp en Mauricio Pochettino ook niet. Zij doen dit achter gesloten deuren en niet in het openbaar. Het heeft me zeker verrast. Het is ongelooflijk.'

Goed humeur
Het uitschakelen van Southampton, waarin de Nederlander Kelle Roos een belangrijke rol speelde met enkele reddingen, bezorgde Lampard weer een goed humeur. Door de extra tijd en strafschoppen werd het statement van Theresa May over de Brexit en de motie van wantrouwen zelfs uitgezonden op BBC 2, omdat BBC 1 de FA Cup-wedstrijd bleef uitzenden. 'Mijn spelers verdienden dit. En Theresa May krijgt nog voldoende zendtijd de komende periode', oordeelde Lampard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.