Lazio heeft dankzij een uitstekende comeback de topper tegen Internazionale gewonnen en is nu de nieuwe nummer twee in de Serie A.

Lazio
Lazio
2 - 1
Internazionale

Doordat Juventus vorig weekend verrassend verloor bij Hellas Verona, was de topdrie van de Serie A nog dichter in elkaar geschoven. Voorafgaand aan de 24ste speelronde was het verschil tussen koploper Inter en nummer drie Lazio slechts één punt. Doordat Juve zondagmiddag thuis met 2-0 won van Brescia, had het in ieder geval tijdelijk de koppositie in de Serie A weer in handen.

Een week na zijn heldenrol in de Derby della Madonnina had Stefan de Vrij een basisplaats bij Inter. De verdediger speelde voor het eerst in Stadio Olimpico tegen zijn oude club Lazio, die hij na een bizarre afscheidswedstrijd inruilde voor de Nerazzurri. Op de laatste speeldag van het seizoen 2017/18 won Inter met 2-3 bij Lazio, waardoor het boven de Romeinen als vierde eindigde en zich zodoende plaatste voor de Champions League. De Vrij had op dat moment al getekend voor Inter en omdat hij tien minuten voor tijd een strafschop veroorzaakte, was hij de gebeten hond.

Ciro Immobile gaat makkelijk naar de grond na contact met Stefan de Vrij.

Vorig seizoen bleef De Vrij op de bank toen Inter met 0-3 won in Rome, maar nu startte de 37-voudig Oranje-international gewoon tegen zijn oude club. In de negende minuut was Lazio dicht bij een treffer toen een schot van Sergej Milinkovic-Savic tegen de lat belandde, terwijl doelman Thomas Strakosha tien minuten later aan de andere kant Romelu Lukaku van scoren hield. Beide clubs leken zonder te scoren de kleedkamers op te zoeken voor de rust, maar in de slotfase van de eerste helft zette Ashley Young de bezoekers op voorsprong nadat Strakosha een schot van Antonio Candreva niet onder controle kreeg.

Vroeg in de tweede helft bood De Vrij zijn oude club de helpende hand, want een lichte overtreding van de verdediger werd bestraft met een strafschop. Serie A-topscorer Ciro Immobile bleef koel van elf meter en schoot zijn 26ste competitietreffer van het seizoen binnen. En daar bleef het niet bij, want in de 69ste minuut werd het 2-1. Inter kreeg de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied en Milinkovic-Savic schoot binnen.

Tien minuten later leek Lautaro Martínez de stand gelijk te trekken, maar de aanvaller stond buitenspel. Christian Eriksen was kort daarvoor binnen de lijnen gekomen bij Inter. De oud-Ajacied kon de nederlaag echter niet meer voorkomen. Lazio was vijf minuten voor tijd nog dicht bij de 3-1, maar Immobile stuitte op Daniele Padelli na een uitstekende pass van Luis Alberto. Zijn misser kwam de thuisclub niet duur te staan, want het bleef 2-1. Daardoor is Lazio de nieuwe nummer twee in de Serie A met één punt achterstand op Juventus.

Cagliari
Cagliari
0 - 1
Napoli
Napoli

Eerder op de zondag had Gastón Pereiro voor het eerst een basisplaats bij Cagliari, dat bezoek kreeg van Napoli. Tien minuten voor rust was de van PSV overgenomen Uruguayaan dicht bij de 1-0, maar met rechts schoot de aanvaller ruim naast. Een andere ex-PSV'er zorgde in de 66ste minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Dries Mertens schoot fraai via de binnenkant van de paal raak.