Atalanta dankzij gouden wissel langs Roma: Pasalic scoort beauty na 13 seconden

Atalanta Bergamo heeft uitstekende zaken gedaan in de jacht op Champions League-voetbal. AS Roma werd op zes punten achterstand gezet dankzij een gouden wissel.

Atalanta Bergamo
2 - 1
AS Roma
AS Roma

Het duel tussen Atalanta en Roma was het duel om de vierde plaats in de Serie A en dus een plek in de Champions League van volgend jaar. Bij een overwinning zou Roma op gelijke hoogte komen met Atalanta en de bezoekers kwamen op slag van rust ook op voorsprong dankzij een kapitale blunder van Jose Luis Palomino, die de bal knullig verspeelde aan Edin Dzeko en de Bosnische spits hier dankbaar gebruik van zal maken.

Maar Palomino maakte zijn fout goed, want vijf minuten na rust zorgde hij zelf voor de gelijkmaker. Berat Djimsiti kopte uit een hoekschop door, waarna de schlemiel van de eerste helft zijn fout goedmaakte. Nog geen tien minuten later stond het zelfs al 2-1 in Bergamo. Mario Pasalic stond zo'n dertien seconden in het veld en met zijn eerste balcontact krulde hij de bal schitterend in de kruising.

Het was het hoogtepunt van de wedstrijd en tevens de beslissing. In het restant van de wedstrijd werd namelijk niet meer gescoord, waardoor Hans Hateboer en Marten de Roon een flinke tik uitdeelden aan Justin Kluivert, die in de 62ste minuut naar de kant werd gehaald. Atalanta Bergamo heeft 45 punten na 24 duels, zes punten meer dan AS Roma.