Bologna is in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Genoa pijnlijk onderuitgegaan. Jerdy Schouten had een negatieve hoofdrol bij de Serie A-subtopper, terwijl ook Stefano Denswil een avond om snel te vergeten beleefde.

Bologna
0 - 3
Genoa
Genoa

De hoop op Europees voetbal was volop levend in Bologna. De club stond bij aanvang van Genoa-thuis zevende in de Serie A en moest nog een achterstand van één punt op Hellas Verona goedmaken om de zesde plaats, die recht geeft op een Europees ticket, over te nemen. Dat terwijl Genoa een problematisch seizoen beleeft en ondanks vijf punten in de laatste drie duels nog altijd achttiende stond.

Verrassend genoeg kwamen de bezoekers in de 28ste minuut wel op voorsprong. Uit een vrije trap belandde de bal uiteindelijk bij Adama Soumaoro, die van dichtbij voor de 0-1 zorgde. Bologna kon een ommekeer zes minuten later eigenlijk al vergeten door toedoen van Schouten. De Nederlander was veel te laat met zijn sliding en raakte Valon Behrami met gestrekt been op zijn enkel. De 23-jarige middenvelder kreeg direct rood.

Met tien man ging het van kwaad tot erger voor Bologna. Antonio Sanabria pikte de bal halverwege eigen helft op en versnelde. Niemand kon de Genoa-aanvaller stoppen en eenmaal in het zestienmetergebied aangekomen, zorgde de Paraguayaan voor de 0-2. Bologna haalde het einde van de wedstrijd vervolgens niet eens met tien man. Ook Denswil kreeg rood. De ex-Ajacied veroorzaakte een strafschop en kreeg daarbij zijn tweede gele kaart. Vanaf de penaltystip bepaalde Domenico Criscito de eindstand op 0-3. Mitchell Dijks ontbrak met een blessure bij Bologna, net als Lasse Schöne bij Genoa.