De Ligt blijft negentig minuten op de bank en ziet Juve moeizaam winnen

Zonder Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo heeft Juventus een moeizame overwinning geboekt tegen Brescia.

Juventus
Juventus
2 - 0
Brescia
Brescia

Juventus verloor vorig weekend verrassend bij Hellas Verona, terwijl afgelopen donderdag maar ternauwernood een nederlaag werd voorkomen in het bekerduel op bezoek bij AC Milan. Desondanks besloot trainer Maurizio Sarri om dé man in vorm rust te geven tegen Brescia. Cristiano Ronaldo was geweldig begonnen aan 2020, want hij scoorde in alle twaalf de officiële wedstrijden die Juventus dit kalenderjaar speelde. In deze reeks kwam hij in totaal tot liefst zeventien doelpunten.

Waar Cristiano Ronaldo niet tot de wedstrijdselectie behoorde, maakte Giorgio Chiellini juist zijn rentree. De 35-jarige verdediger speelde op 24 augustus zijn laatste wedstrijd, waarna hij door een knieblessure lang aan de kant stond. Hij nam net als De Ligt plaats op de bank, want Sarri koos voor Leonardo Bonucci en Daniele Rugani centraal in de verdediging.

Juventus had weliswaar een overwicht tegen Brescia, maar veel grote kansen kreeg de thuisclub niet. Acht minuten voor rust kreeg Florian Aye echter zijn tweede gele kaart, waardoor de bezoekers met tien man verder moesten. Een minuut daarna opende Paulo Dybala de score door een vrije trap schitterend binnen te schieten. Lang bleef het daarbij, maar een kwartier voor tijd gooide Juan Cuadrado de wedstrijd in het slot. Na goed voorbereidend werk van Blaise Matuidi maakte de Colombiaan 2-0. Het was voor Sarri het sein om Bonucci te vervangen door Chiellini.

Door de overwinning kan Juventus vanavond rustig achterover de topper tussen Lazio en Internazionale bekijken. Die twee clubs staan derde en tweede met respectievelijk vier en drie punten achterstand op De Oude Dame.

Fiorentina

Fiorentina haalde flink uit op bezoek bij Sampdoria, dat op weg geholpen werd door Morten Thorsby. Door een eigen doelpunt van de oud-speler van SC Heerenveen werd het na acht minuten 0-1. Tien minuten later verdubbelde Dusan Vlahovic de voorsprong door een strafschop te benutten. De net twintigjarige spits uit Servië is na Jadon Sancho en Erling Haaland de meest scorende millennial in de grootste vijf Europese competities.

Nog voor rust maakte Federico Chiesa er vanaf elf meter 0-3 van. Sampdoria speelde op dat moment al met tien man na twee gele kaarten voor Nicola Murru. Op slag van rust overkwam Milan Badelj echter hetzelfde, waardoor het tien tegen tien was. In de tweede helft maakten Vlahovic en Chiesa er 0-5 van, waarna Manolo Gabbiadini in de extra speeltijd de eer redde namens Sampdoria.

Door de zware nederlaag komt de degradatiestreep steeds dichterbij voor Sampdoria, dat nog maar één punt voorsprong heeft op Genoa. De stadgenoot staat op de achttiende plaats, net onder de streep.