Juventus geeft het compleet weg na recordgoal Cristiano Ronaldo

Reacties

Juventus leek op bezoek bij Hellas Verona op weg naar een reguliere zege, dankzij wéér een doelpunt van recordbreker Cristiano Ronaldo. In een hectisch laatste kwartier ging het echter helemaal mis voor De Oude Dame, waar Matthijs de Ligt de hele wedstrijd speelde. En dus was het feest voor Sofyan Amrabat en co.

Juventus geeft het compleet weg na recordgoal Cristiano Ronaldo
© Pro Shots
Hellas Verona
Hellas Verona
2 - 1
Juventus
Juventus

Met een tiende plek in de Serie A doet promovendus Hellas Verona het dit seizoen opvallend goed, en dat met bescheiden middelen. Ter vergelijking: als je alle jaarsalarissen van de selectie bij elkaar optelt dan kom je tot 9,53 miljoen euro, terwijl Ronaldo in zijn eentje al 31 miljoen euro verdient. Maar ook tegen Juventus deed Hellas het zaterdagavond uitstekend.

Sterker nog: in de enerverende eerste helft leek de thuisploeg al op voorsprong te komen. Marash Kumbulla kopte de 1-0 binnen, nota bene op zijn twintigste verjaardag, maar de VAR keurde de goal af omdat hij met zijn schouder nipt buitenspel stond. Aan de andere kant raakten Douglas Costa (lat) en Ronaldo (paal) het aluminium, terwijl de Portugees ook nog naast schoot en kopte, maar over het algemeen was Hellas de betere ploeg.

Dat lag niet in de laatste plaats aan Sofyan Amrabat, die wederom een ijzersterke wedstrijd speelde. Vorige week kreeg hij tegen AC Milan nog rood, waardoor hij woensdag het midweekse duel met Lazio moest missen, maar zaterdag speelde hij weer gewoon negentig minuten. De middenvelder (voorheen Feyenoord en FC Utrecht, na dit seizoen Fiorentina) was niet zelden betrokken bij dreigende momenten. Maar kort nadat hij het zelf had geprobeerd met een (mislukt) afstandschot, zag hij hoe het 0-1 werd.

In de 65ste minuut ging Cristiano Ronaldo ervandoor na een passje van Rodrigo Bentancur, hij maakte ruimte voor zichzelf en schoof de bal met rechts in de verre hoek. Daarmee maakte hij zijn toch al fraaie cijfers nog maar eens wat indrukwekkender. Het was zijn twintigste competitiegoal in twintig wedstrijden en hij scoorde voor het tiende competitieduel op rij, waarmee hij een clubrecord te pakken heeft: David Trézeguet kwam tot negen.

Voor een Serie A-mijlpaal moet CR7 overigens nog even aan de bak. Vorig seizoen kwam Fabio Quagliarella namens Sampdoria in elf opeenvolgende wedstrijden tot scoren, daarmee evenaarde hij het record van Gabriel Batistuta. In zijn superreeks van tien wedstrijden met minimaal één doelpunt kwam Ronaldo overigens tot vijftien treffers, van de laatste twintig Juventus-goals werden er slechts vijf door iemand anders gemaakt.

Genoeg voor de zege (of zelfs een puntje) bleek dat na een hectische slotfase echter niet. Een kwartier voor tijd probeerde Miralem Pjanic de bal met een uiterste krachtsinspanning naar De Ligt te tikken, maar Fabio Borini pikte de bal op en schoot de 1-1 koeltjes in de verre hoek. Het werd kort voor tijd zelfs nóg mooier voor Hellas. De VAR oordeelde dat Leonardo Bonucci hands maakte en gaf een penalty, die werd benut door good-old Giampaolo Pazzini. Na de 1-1 bij AC Milan en de 0-0 tegen Lazio, bekroonde Hellas nu dus een uitstekende week.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.