Pirlo kijkt uit naar derby: 'Ibrahimovic en Conte kunnen demonen worden'

Reacties

Het gat is met negentien punten immens, maar de Milanese derby is een wedstrijd op zich. Oud-international Andrea Pirlo, die zowel AC Milan als Internazionale diende, kent de unieke status van de confrontatie.

Pirlo kijkt uit naar derby: 'Ibrahimovic en Conte kunnen demonen worden'
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
4 - 2
AC Milan
AC Milan

In de ogen van Pirlo zijn er zondag hoofdrollen weggelegd voor Zlatan Ibrahimovic en Antonio Conte. 'Zij kunnen beiden niet tegen hun verlies. Ze kunnen demonen worden', zegt de gewezen middenvelder over de twee oude bekenden. De Zweed was zijn teamgenoot bij AC Milan, waar de Inter-trainer hem bij Juventus onder zijn hoede had.

Ibrahimovic heeft met zijn terugkeer bij de Rossoneri zonder twijfel nieuw vuur gebracht. 'Ibra zorgt voor een hoger niveau in concentratie. Hij is een veeleisend perfectionist in alle opzichten. Hij wil dat iedereen ook zo is, en dat weet ik uit eigen ervaring', zegt Pirlo in Gazzetta dello Sport. 'Het klopt dat hij je tegen de muur drukt, schreeuwt en furieus wordt. Ik ken weinigen zoals hij is. Hij maakt ook nog op het veld het verschil, al niet meer zoveel als hij gewend is.'

Aan de andere kant is met Conte iemand te vinden met een soortgelijk karakter. 'Hij dwingt af dat je te allen tijde alles geeft, zelfs meer dan je dacht in je te hebben', aldus Pirlo over de Inter-coach. 'Hij is geobsedeerd door winnen. Als hij verliest, dan wordt hij een demon. Dan moet je het lef niet hebben hem aan te spreken.'

In de ogen van Pirlo is het niet vreemd dat Inter onder aanvoering van Conte bovenin meedraait. 'Hij heeft ervoor gezorgd dat het gat naar Juventus is verkleind.' En hij zal er ongetwijfeld alles aan doen om zondag het gat met aartsrivaal AC Milan te vergroten tot 22 punten en zo Ibrahimovic in een demoon te veranderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.