Zlatan-effect bij AC Milan: Juve en Cristiano Ronaldo zijn gewaarschuwd

Reacties

De wereld ziet er voor AC Milan een stuk mooier uit sinds Zlatan Ibrahimovic weer Rossonero is. Met de Zweed terug aan boord heeft de ploeg van Stefano Pioli nog altijd geen wedstrijd verloren.

Zlatan-effect bij AC Milan: Juve en Cristiano Ronaldo zijn gewaarschuwd
© Pro Shots

Milan beleefde een dramatische eerste seizoenshelft, met de 5-0 nederlaag tegen Atalanta Bergamo in de laatste wedstrijd voor de winterstop als passend slotstuk. De gevallen topclub ging als nummer elf van de Serie A de jaarwisseling in en wist dat er voor de tweede seizoenshelft wat moest gebeuren. Besloten werd om de inmiddels 38-jarige Ibrahimovic als verloren zoon terug te halen.

Ibrahimovic, die tussen 2010 en 2012 ook al voor Milan uitkwam en in zijn eerste seizoen bij de club kampioen van Italië werd, kwam binnen zoals van hem verwacht kon worden: met grote woorden. De spits maakte als invaller zijn rentree in het doelpuntloze gelijkspel tegen Sampdoria en maakte een paar dagen later zijn eerste goal in de 0-2 zege op Cagliari. Met Ibrahimovic binnen de lijnen werden vervolgens ook de competitieduels met Udinese (3-2) en Brescia (0-1) gewonnen.

© Pro Shots

Dinsdagavond pikte Ibrahimovic zijn tweede doelpunt sinds zijn terugkeer bij Milan mee. De spits maakte in de verlenging van de bekerwedstrijd tegen Torino de 4-2 en zorgde daarmee voor de beslissing. Milan plaatste zich met deze zege voor de halve finales van het Coppa Italia-toernooi en speelt daarin twee wedstrijden tegen Juventus. Het eerste duel is op 12 februari in San Siro, met de return in het Allianz Stadium op 4 maart.

Milan kan vol vertrouwen naar deze topwedstrijden toewerken. De ploeg van Pioli speelde sinds de komst van Ibrahimovic zes wedstrijden (de Zweed liet de bekerwedstrijd tegen SPAL, 3-0 zege, schieten) en wist er daar vijf van te winnen. In de eerste zeventien wedstrijden van dit seizoen, dus toen Ibrahimovic nog in de Verenigde Staten zat, won Milan maar zes keer. Zondag kan dit aantal in de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona al geëvenaard worden.

Topwedstrijden
Na de ontmoeting met Hellas wordt het pas echt smullen. Eerst speelt Milan op 9 februari tegen stadgenoot Internazionale en drie dagen hierna wacht zoals gezegd de eerste ontmoeting met Juventus. Voetbalminnend Italië kan vooral niet wachten op de wedstrijden tussen Milan en Juventus, nu er met Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo weer twee échte wereldsterren tegenover elkaar komen te staan. In de tijd dat de topspelers vooral voor de Premier League of La Liga kiezen, is dit iets waar de Serie A behoorlijk trots op is.

Ibrahimovic vierde zijn doelpunt van woensdagavond tegen Torino 'als een God', zoals hij vooraf al had aangekondigd. Maar, God Zlatan werd in de eerdere ontmoetingen met Ronaldo steeds weer een mens. De Zweed en de Portugees stonden in hun loopbaan tien keer eerder tegenover elkaar en Ibrahimovic kwam maar één keer als winnaar uit de strijd. In zijn enige seizoen bij Barcelona maakte hij op 29 november 2009 het winnende doelpunt in El Clásico: 1-0.

De meest memorabele ontmoeting tussen Ibrahimovic en Ronaldo was in de play-offs voor een plekje op het WK in Brazilië. Portugal had de thuiswedstrijd met 1-0 gewonnen van Zweden, dankzij een doelpunt van Ronaldo, en Ibrahimovic was erop gebrand om dit resultaat in eigen land eigenhandig weg te poetsen. De spits stelde niet teleur, met twee doelpunten, maar Ronaldo maakt in Solna doodleuk een hattrick. Met een 2-3 zege plaatste Portugal zich voor het WK van 2014.

Eerdere ontmoetingen tussen Zlatan en Ronaldo

Seizoen: Competitie: Wedstrijd: Uitslag:
2008/09 Groepsfase EK Zweden - Portugal 0-0
2008/09 Knock-outfase CL Inter - Man Utd 0-0
2008/09 Knock-outfase CL Man Utd - Inter 2-0
2009/10 La Liga Barcelona - Real Madrid 1-0
2010/11 Groepsfase CL Real Madrid - AC Milan 2-0
2010/11 Groepsfase CL AC Milan - Real Madrid 2-2
2013/14 Play-offs WK Portugal - Zweden 1-0
2013/14 Play-offs WK Zweden - Portugal 2-3
2015/16 Groepsfase CL PSG - Real Madrid 0-0
2015/16 Groepsfase CL Real Madrid - PSG 1-0

Ibrahimovic is erop gebrand om eindelijk weer als winnaar uit de ring te stappen. Het vertrouwen in een goede afloop lijkt bij Milan in ieder geval met de wedstrijd groter te worden. Ibrahimovic heeft voor het gewenste schokeffect gezorgd in het San Siro.

Bekijk hier al onze video's
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.