Lazio komt opnieuw terug van achterstand en voert druk op Juve op

Reacties

Lazio heeft ook tijdens het bezoek aan Torino aangetoond over veel veerkracht te beschikken. De achterstand op koploper Juventus werd teruggebracht tot één punt.

Lazio komt opnieuw terug van achterstand en voert druk op Juve op
© Pro Shots
Torino
Torino
1 - 2
Lazio
Lazio

De eerste twee wedstrijden sinds de hervatting van de Serie A zorgde Lazio voor veel spektakel, maar de achterstand op Juve liep op naar vier punten. Op bezoek bij Atalanta Bergamo gaven de Romeinen namelijk een 0-2 voorsprong weg. Het werd uiteindelijk 3-2. Afgelopen zaterdag boog Lazio juist zelf een achterstand om in een overwinning. Thuis tegen Fiorentina werd het uiteindelijk 2-1.

Drie dagen later was de start opnieuw dramatisch, want al na vijf minuten keek de ploeg van de geschorste Simone Inzaghi tegen een achterstand aan. Een handsbal van Ciro Immobile resulteerde in een strafschop, die door Andrea Belotti werd benut. Tot overmaat van ramp kreeg Immobile ook nog eens een gele kaart, waardoor hij tijdens het thuisduel met AC Milan geschorst is. En na een klein half uur kreeg ook Felipe Caicedo geel, waardoor ook hij er zaterdag niet bij is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lazio ging op zoek naar de gelijkmaker en was in de eerste helft al een paar keer gevaarlijk, maar drie minuten na rust was het pas raak. Immobile maakte zijn fout goed en zorgde voor 1-1. Het was alweer zijn 29ste treffer dit seizoen in de Serie A. De bezoekers bleven aanvallen en in de 73ste minuut ook met de 1-2 als resultaat. Op aangeven van Jordan Lukaku vond Sergej Milinkovic-Savic eerst nog doelman Salvatore Sirigu op zijn weg, maar de bal kwam met enig fortuin voor de voeten van Marco Parolo en dienst schot belandde via Gleison Bremer in het doel.

Zonder al te veel moeite wist Lazio de overwinning over de streep te trekken. In de slotfase was er nog een invalbeurt voor Djavan Anderson, die afgelopen zaterdag zijn debuut had gemaakt voor de Biancocelesti. Juventus kan de voorsprong op Lazio dinsdagavond weer vergroten naar vier punten als er wordt gewonnen bij Genoa.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lazio
Meer over Lazio
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.