Debuut Nederlander Anderson kers op Lazio-taart in duel van solo Ribéry

Reacties

Lazio heeft op zijn tandvlees gewonnen van Fiorentina. Bij de bezoekers greep Franck Ribéry met een fraaie goal aanvankelijk de hoofdrol, maar Lazio lachte na een controversiële strafschop en een treffer van Luis Alberto als laatst.

Debuut Nederlander Anderson kers op Lazio-taart in duel van solo Ribéry
© Pro Shots
Lazio
Lazio
2 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Op de dag dat Arjen Robben zijn comeback bij FC Groningen aankondigde, toonde Franck Ribéry aan dat hij nog altijd kan toveren. De Franse vleugelaanvaller die bij Bayern München met Robben de bijnaam Robbery muntte, zette in de 25ste minuut aan voor een solo vanaf links. Ribéry legde met een schijnbeweging twee tegenstanders tegelijkertijd in de luren, fopte een derde met een schijnschot en sloeg daarna toe in de korte hoek. Vlak na rust leek Fiorentina nogmaals te kunnen juichen, maar dit keer stond de lat een treffer van Rachid Ghezzal in de weg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De bevlieging van Ribéry betekende slecht nieuws voor de titelaspiraties van Lazio. De Romeinen begonnen aan dit duel met een achterstand van zeven punten op koploper Juventus, dat zich vrijdagavond al ontdeed van Lecce. Bij de hervatting moest trainer Simone Inzaghi het doen zonder Bobby Adekanye, die verstek liet gaan met een spierkwetsuur. Ciro Immobile was er wél gewoon bij en de topschutter behield zijn moyenne van een doelpunt per wedstrijd. Dit keer door in de 67ste minuut een makkelijk gegeven strafschop binnen te schieten die gegeven werd na een valpartij van Felipe Caicedo. Voor Lazio was dat alweer de vijftiende (!) penalty van dit seizoen, wat een nieuw record is in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotfase dirigeerde smaakmaker Luis Alberto zijn ploeg alsnog naar de zege met een bekeken schot. Dat gaf Inzaghi de kans om Djavan Anderson in de extra tijd zijn Serie A-debuut te gunnen. De Nederlandse middenvelder die eerder voor Jong Ajax, AZ, SC Cambuur, Bari en Salernitana speelde, mag blijven hopen op de landstitel aangezien het gat met koploper Juventus met de nipte zege beperkt bleef tot vier punten. Dusan Vlahovic ontving na de late invalbeurt van Anderson nog een rode kaart. 

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.