'Zekerheidje' De Ligt krijgt een 10 voor volgend glansoptreden

Reacties

Matthijs de Ligt is erg sterk uit de coronabreak gekomen en was ook vrijdagavond weer belangrijk voor Juventus, bij de 4-0 overwinning op US Lecce. De Nederlander nam zelf het slotakkoord voor zijn rekening en dat doelpunt was volgens de Italiaanse media de welbekende kers op de taart.

'Zekerheidje' De Ligt krijgt een 10 voor volgend glansoptreden
© Pro Shots
Juventus
Juventus
4 - 0
Lecce
Lecce

Juventus heeft in de eerste vier wedstrijden na de onderbreking (twee in de Serie A, twee in het toernooi om de Coppa Italia) nog geen enkel tegendoelpunt gekregen. Dat is mede te danken aan de sterke vorm van De Ligt, die door de Italiaanse sportkranten al werd omschreven als 'een muur'. Vrijdagavond liepen de aanvallers van Lecce tegen deze Nederlandse muur aan.

Als analist voor Sky Italia toonde oud-middenvelder Giancarlo Marocchi zich bijzonder onder de indruk. 'De Ligt en Leonardo Bonucci krijgen van mij een 10', stak hij de loftrompet. 'Ze benaderden deze wedstrijd alsof zij tegen Real Madrid speelden. De Ligt had veel weg van Chiellini, dolenthousiast toen hij een belangrijke tackle won. Dankzij die twee achterin kan Juventus vol op de aanval spelen.'

Door de geweldige vorm van De Ligt vragen de Italiaanse media zich inmiddels af wat de toekomst brengt voor Giorgio Chiellini. De aanvoerder is terug van een zware knieblessure, maar vooralsnog heeft Maurizio Sarri geen reden om Bonucci en De Ligt uit elkaar te halen. 'De Ligt ontwikkelt zich steeds meer tot de leider van de verdediging', stelt Corriere della Sera.

Ook La Gazzetta dello Sport heeft gemerkt dat De Ligt steeds betrouwbaarder oogt. 'De Nederlander zet zijn groei voort', concludeert de sportkrant. 'Zijn stijgende lijn was al ingezet voor de coronabreak en zijn doelpunt tegen Lecce is een bevestiging voor de fans. Hij viel op door zijn timing en zekerheid, precies de dingen waar hij in zijn eerste maanden op planeet Juve door werd overlopen. Er wordt snel vergeten dat we het hebben over een jongen uit 1999. De Ligt heeft langzaam maar zeker meer vertrouwen gekregen en is nu een zekerheidje.'

'Als het niet voldoende is om alleen achterin onoverwinnelijk te zijn, word dan ook voorin dodelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.