Volop lof voor 'muur' De Ligt, Italiaanse kranten pakken Ronaldo hard aan

Reacties

Na ruim drie maanden zonder voetbal in Italië bereikte Juventus vrijdagavond ten koste van AC Milan de finale van het toernooi om de Coppa Italia. Meer dan acht miljoen Italiaanse huishoudens zagen Matthijs de Ligt indruk maken, maar Cristiano Ronaldo had een mindere avond.

Volop lof voor 'muur' De Ligt, Italiaanse kranten pakken Ronaldo hard aan
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 0
AC Milan
AC Milan

Ronaldo had in de eerste halve finale tegen Milan nog een strafschop benut, waardoor Juventus zijn felbegeerde uitdoelpunt te pakken had (1-1). Vrijdag mocht de Portugees opnieuw aanleggen vanaf elf meter, maar deze keer faalde hij. Het was geen misser met grote gevolgen, want mede dankzij een uitstekend optreden van De Ligt slaagde Milan er niet in om Juventus uit te schakelen: 0-0.

Daags na de wedstrijd zijn de Italiaanse media lovend over De Ligt en kritisch over Ronaldo. 'Cristiano, waar was je nou?', kopt La Gazzetta dello Sport bijvoorbeeld. 'Een nieuwe positie, een gemiste penalty en een gebrek aan vorm. Na de break is de alien weer een mens.' De roze sportbijbel geeft Ronaldo een onvoldoende voor zijn optreden, net als veel andere Italiaanse kranten.

Corriere dello Sport noemt Ronaldo de 'flop van de avond'. 'Sarri zette hem in de punt van de aanval en net als in de eerste wedstrijd mocht hij een penalty nemen. Nu raakte hij de paal en dat was het verder. Trek gerust een andere conclusie, maar dit was niet de Ronaldo die we kennen.'

© Pro Shots

De Ligt komt er in de sportkranten een stuk beter van af. Tuttosport vond de Nederlander samen met Rodrigo Bentancur de uitblinker bij Juventus. 'De Ligt was een muur', schrijft Tuttosport. 'Scherp vanaf het eerste fluitsignaal en spelend als op zijn beste avonden. Na een pauze van drie maanden is zijn focus alweer helemaal terug.'

'Chiellini kan het rustig aan doen', concludeert La Gazzetta dello Sport. Giorgio Chiellini is terug van een zware knieblessure, maar nog niet honderd procent fit. De Ligt verving de aanvoerder met verve tegen Milan, meent de sportkrant. Zaterdag wordt duidelijk wie Juventus treft in de bekerfinale: dan nemen Napoli en Internazionale het nog tegen elkaar op.

Napoli
Napoli
1 - 1
Internazionale
Internazionale
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.