Soevereine De Ligt verzorgt slotakkoord op veelbewogen avond Ronaldo

Reacties

Juventus heeft zonder al te veel problemen ook de tweede wedstrijd sinds de hervatting van de Serie A gewonnen. De regerend kampioen van Italië had na een stroperige start geen kind aan Lecce, dat een uur met tien man speelde. De in de basis begonnen Matthijs de Ligt zorgde voor het slotakkoord met zijn derde goal van het seizoen.

Soevereine De Ligt verzorgt slotakkoord op veelbewogen avond Ronaldo
© Pro Shots
Juventus
Juventus
4 - 0
Lecce
Lecce

Juventus kon na de 0-2 zege van afgelopen maandag tegen Bologna de koppositie verder verstevigen, doordat Lazio (3-2 verlies bij Atalanta) en Internazionale (3-3 tegen Sassuolo) al snel na de hervatting van de Serie A wel punten morsten. Met laagvlieger Lecce als tegenstander mocht dat geen probleem zijn voor de ploeg van Maurizio Sarri. En dat werd het ook niet.

Zeker niet toen Lecce-verdediger Fabio Lucioni na een half uur aan de noodrem moest trekken toen hij balverlies leed. Een rode kaart was het gevolg en al snel kreeg Juventus de eerste kansen op de openingstreffer. Die waren echter niet besteed aan Cristiano Ronaldo en Federico Bernardeschi. Allebei presteerden ze het om de bal er van een meter of twee niet in te krijgen.

Paulo Dybala liet na rust zien hoe het wel moet. De Argentijn begon opnieuw centraal in de spits, zodat Ronaldo weer vanaf zijn geliefde positie op links kon komen, en was net als tegen Bologna trefzeker. Na goed terugleggen van Ronaldo schoot hij de bal van buiten het strafschopgebied loepzuiver in de bovenhoek, zijn vijftigste goal in thuiswedstrijden in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Negen minuten later had ook Ronaldo zijn doelpunt te pakken, zijn tweede na de coronabreak. De 35-jarige Portugees faalde niet vanaf de stip na een overtreding op Rodrigo Bentancur, maar had het vizier verder nog niet echt op scherp staan. Zo liet hij na de 3-0 te maken toen hij op een meter van het doel mocht inkoppen. Lecce-doelman Gabriel tikte de bal over het doel. Met het vizier op scherp had de Portugees zomaar een stuk dichter bij topscorer Ciro Immobile kunnen komen, nu staat de aanvaller van Lazio nog vier treffers voor (27 om 23). 

Ook de soeverein spelende De Ligt bemoeide zich in de slotfase nog met de stortvloed aan kansen. Een schuiver van afstand ging nog naast, maar enkele minuten voor tijd kopte de verdediger al vallend raak. Vlak daarvoor had invaller Gonzalo Higuaín bij zijn eerste minuten sinds de coronabreak al succes gehad op aangeven van Ronaldo. Zo werd het een probleemloze avond voor Juve, dat nu zeven punten los staat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.