Met Arthur hoopt Juventus alsnog van Sarriball te kunnen gaan genieten

Reacties

Juventus zag nummer twee van de ranglijst Lazio woensdagavond verliezen en is hard op weg naar een volgende Scudetto. In een poging nóg sterker te worden is De Oude Dame voor komend seizoen al druk bezig met de komst van Arthur. Met de Braziliaan van Barcelona hoopt Maurizio Sarri dan eindelijk zijn bekende spelletje te kunnen gaan spelen.

Met Arthur hoopt Juventus alsnog van Sarriball te kunnen gaan genieten
© Pro Shots
Juventus
Juventus
4 - 0
Lecce
Lecce

Sarri is bezig aan zijn eerste seizoen bij Juventus, dat na vijf kampioenschappen met Massimiliano Allegri koos voor een koerswijziging. Alleen eerste worden was niet langer voldoende, er moest nu ook maar eens wat attractiever gevoetbald gaan worden. Sarri werd overgenomen van Chelsea als de man die dat mogelijk moest gaan maken. Hij had eerder in Italië bij Napoli indruk gemaakt met het inmiddels bekende 'Sarriball' en dat wilden de beleidsbepalers in Turijn nu bij Juventus zien.

Vooralsnog is het Sarri niet gelukt om zijn ploeg op zijn manier te laten voetballen. Juventus staat na 27 speelronden weliswaar bovenaan, bereikte de finale van het Coppa Italia-toernooi en zit nog in de Champions League: op het spel is nog wel heel wat aan te merken. Is de Italiaanse alleenheerser nou echt leuker gaan voetballen sinds het vertrek van Allegri? Critici zien het in ieder geval niet. Eerder dit seizoen schreven de Italiaanse sportkranten al dat het bestuur reeds spijt had van de trainerswissel.

Sarri's oogappel luistert naar de naam Jorginho. De in Brazilië geboren Italiaan was als diepste middenvelder een van de belangrijke schakels in het succesteam van Napoli en ging met Sarri mee naar Engeland toen de coach de Chelsea-job kreeg. Op het moment dat Sarri naar Juventus ging, verschenen er logischerwijs geruchten dat Jorginho ook naar Turijn zou gaan. De keuze is nu echter gevallen op de vijf jaar jongere Arthur.

© Pro Shots

Barcelona zou de 23-jarige Braziliaan het liefst niet verkopen. De Catalanen kampen echter met financiële problemen en daar denkt Juventus nu van te kunnen profiteren. Donderdag werd beweerd dat de clubs akkoord zijn over een transfersom van zeventig miljoen euro voor Arthur. De dertigjarige Miralem Pjanic zou vervolgens voor zestig miljoen euro van Juventus naar Barcelona gaan. Zo maken beide clubs op papier winst op een eerder gehaalde speler, maar is het duidelijk dat Juventus de grote winnaar is van deze 'ruildeal'.

Arthur liet in de afgelopen weken meerdere keren weten dat hij niet wilde vertrekken bij Barcelona, zijn droomclub. De Spanjaarden hebben echter geld nodig en de Italianen schijnen de middenvelder nu toch over de streep te hebben getrokken. Verwacht wordt dat Arthur de Jorginho-rol moet gaan vervullen bij het Juventus van Sarri. Als diepste middenvelder zou de technische Braziliaan het spel kunnen verdelen en versnellen. Dit seizoen heeft Pjanic die rol, maar de Bosniër is niet de man die Sarri zoekt. Het moet anders, creatiever, sneller. Arthur lijkt daarvoor de juiste man te zijn.

In de Serie A zijn nog elf speelronden te gaan. Na de verloren bekerfinale tegen Napoli moet Sarri er toch niet aan denken dat Juventus ook zijn koppositie nog zal vergooien. Met de mogelijke komst van Arthur geeft de Juventus-leiding in ieder geval het signaal af dat het niet met het idee van een trainerswissel speelt. De wens om te genieten van Sarriball is nog altijd springlevend in de Turijnse bestuurskamer.

De 28ste speelronde in de Serie A


Vr 26 jun. 2020

Za 27 jun. 2020

Zo 28 jun. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.