Filippo Inzaghi geeft broertje goede voorbeeld en pakt titel met bizarre voorsprong

Reacties

Benevento is met grote overmacht kampioen van de Serie B geworden. Met nog zeven duels voor de boeg heeft de ploeg van trainer Filippo Inzaghi liefst 24 punten voorsprong op de nummer twee.

Filippo Inzaghi geeft broertje goede voorbeeld en pakt titel met bizarre voorsprong
Benevento
Benevento
1 - 0
Juve Stabia
Juve Stabia

Eigenlijk stond er dit seizoen geen maat op Benevento, dat met kop en schouders boven de rest uit stak. Op 26 oktober verloor het met 4-0 bij Pescara, maar dat bleek de enige nederlaag dit seizoen in competitieverband. Het was al snel niet meer de vraag of Benevento kampioen zou worden, maar wanneer. Maandag was het zover. Ook al dreigde Luca Caldirola het nog spannend te willen maken.

Tenminste, de verdediger van Benevento, die in het seizoen 2010/11 door Internazionale werd verhuurd aan Vitesse, leek nog niet zo'n zin hebben in het kampioensfeest getuige zijn directe rode kaart in de 25ste minuut. Maar ook met een man minder slaagde Benevento erin de thuiswedstrijd tegen Juve Stabia te winnen. Marco Sau maakte in de 71ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekende namen in de selectie van Inzaghi zijn, naast Caldirola, de ervaren aanvoerder Christian Maggio, die jarenlang voor Napoli speelde, Përparim Hetemaj, die tijdens het kampioensjaar van FC Twente onder contract stond bij de Tukkers, en Roberto Insigne, de jongere broer van Italië- en Napoli-aanvaller Lorenzo Insigne. Samuel Armenteros (ex-SC Heerenveen, -Heracles Almelo, -Feyenoord en -Willem II) werd sinds januari verhuurd aan Crotone, de huidige nummer twee.

Bij AC Milan, Venezia en Bologna kon Inzaghi eerder het verschil maken als trainer, maar de 57-voudig international van Italië (25 doelpunten) liet in juni 2019 tijdens zijn presentatie bij Benevento weten zich nergens te groot voor te voelen. 'Het maakt me niet uit dat ik in de Serie B werk, trainen is mijn passie', zei de voormalige superspits van Juventus en AC Milan.

De titel in de Serie B zal met gejuich ontvangen worden in huize Inzaghi, maar het kan helemaal een speciale zomer worden als Simone Inzaghi op het hoogste niveau het kunstje van zijn oudere broer herhaalt. Met nog tien duels voor de boeg heeft zijn Lazio vier punten achterstand op koploper Juventus. Hoe die titelstrijd ook afloopt, komend seizoen zullen er twee Inzaghi-derby's op het programma staan in de Serie A.

Serie B

Stand Serie B 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benevento
38
26
8
4
67-27
+40
86
2
Crotone
38
20
8
10
63-40
+23
68
3
Spezia
38
17
10
11
54-40
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Benevento
Meer over Benevento
Meer Serie B
Meer over Serie B
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.